FOTO/ Srce za djecu oboljelu od raka

Bosna i Hercegovina ogrnuta u zlatno: #budizlatan - kampanja o podizanju svijesti o dječijem kanceru

Hronika 02.09.21, 13:57h

Kada se probude ujutro i pogledaju se da znaju da imaju nadu u nama, podršku, ljubav. Da podržavamo njihovu hrabrost. Da nisu ostali sami u borbi svog života sa neprijateljem zvanim rak

 


Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” zvanično je krenulo sa ovogodišnjom kampanjom Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem kanceru pod sloganom „Odraz u ogledalu je budućnost. Ostavarimo je zajedno!“.


Kampanju smo započeli na simboličan način, tj.osvjetljenjem značajnih građevina. Ovogodišnjoj kampanji podizanja svijesti poseban štih dali su gradovi Sarajevo, Tuzla, Mostar, Bihać, Zenica i Tešanj koji su obojeni u zlatno i ogrnuti zlatnom vrpcom u znak podrške djeci oboljeloj i liječenoj od raka dočekali septembar - kažu iz Udruženja.


Od građevina zlatne su postale Sarajevo - Vijećnica, Zgrada institucija BiH, Mostar – Stari Most, Bihać - Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać i zvonik crkve Sv.Ante, Tuzla – zgrada Privredne komore TK, Zenica – Jalijski i Bilinpoljski most i Tešanj – Tvrđava.


- Cilj kampanje i jeste, prije svega, podići svijest bh.javnosti o problemima s kojima se susreću djeca oboljela i liječena od raka i njihove porodice, a fokus ovoseptembarske kampanje je na budućnosti oboljele djece i mladih, koji su liječeni u djetinjstvu. Budućnost je nešto što asocira na neizvjesnost, ali i nešto u što polažemo nade. Budućnost za djecu oboljelu od raka u trenutku uspostavljanja dijagnoze gubi obrise i nju zamjenjuje nada. Ovog Zlatnog septembra želimo zajedno s Vama graditi bolju budućnost za djecu oboljelu i liječenu od raka i njihove porodice u našoj zemlji. Želimo da svi zajedno damo obrise budućnosti naših najvećih heroja i da mi budemo njihov odraz u ogledalu. Kada se probude ujutro i pogledaju se da znaju da imaju nadu u nama, podršku, ljubav. Da podržavamo njihovu hrabrost. Da nisu ostali sami u borbi svog života sa neprijateljem zvanim rak - navode iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI