Video i foto/ 'Desant na Jajce 2021.'

Publici ni hladnoća nije smetala: Mahmut Orhan priredio raskošni audio-vizuelni show ispod Plivskog vodopada

Zabava 28.08.21, 17:24h

Uprkos nešto hladnijem vremenu, plato ispod Plivskog vodpada bio je ispunjen posjetiteljima koji su uživali u ovom raskošnom audio-vizuelnom showu

 

Čuveni turski DJ i producent Mahmut Orhan, širom svijeta poznat po hitovima „Feel“, „Fly Above“, „6 Days“..., održao je spektakularan nastup ispod Plivskog vodopada u Jajcu u sklopu Festivala „Desant na Jajce 2021.“


Uprkos nešto hladnijem vremenu, plato ispod Plivskog vodpada bio je ispunjen posjetiteljima koji su uživali u ovom raskošnom audio-vizuelnom showu.


Fantastičnoj atmosferi svojim nastupima doprinijeli su i bh. izvođači: Nebs Jack, Drop Department i Coem. 


U sklopu „Desanta na Jajce 2021.“ večaras od 21 sat nastupa „Divanhana“. 


Iako je prvobitno bilo predviđeno da se i ovaj koncert održi ispod Plivskog vodopada, nastup „Divanhane“ će zbog najavljene kiše biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu.


Pored muzičkih događaja, u sklopu „Desanta na Jajce 2021.“ održavaju se i projekcije najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala. 


Također, upriličena je i izložba umjetničkog studija „Articoolisan“, koju posjetitelji mogu u narednih mjesec dana pogledati u prostoru Zavičajne etno zbirke Jajce. 


Podsjećanja radi, „Desant na Jajce“  (desant od francuskog descente = silazak, spuštanje, iskrcavanje...) događaj je nastao sa namjerom da obogati kulturnu ponudu Jajca u ljetnom periodu, sa ciljem da se u ovaj grad privuče što više turista, ali i da se promovira bogata kulturno-historijska i prirodna baština Kraljevskog grada Jajca.


„Desant na Jajce“ je prošle godine pokrenula Inicijativa „Odmori u BiH“ u saradnji sa JU Agencija „Jajce“. 


Ovogodišnji „Desant na Jajce“ dešava se uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-bosanskog kantona, Federalnog ministarstva kulture i sporta i i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

 


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI