Cure detalji velikog događaja

Brojne zvanice na svadbi kćerke Bakira i Sebije: Reis ef. Kavazović će vjenčati Jasminu Izetbegović, Erdogan svjedok?

Lifestyle 26.08.21, 13:13h

Brojne zvanice na svadbi kćerke Bakira i Sebije: Reis ef. Kavazović će vjenčati Jasminu Izetbegović, Erdogan svjedok?
Sudeći prema informacijama izvora bliskih porodici Izetbegović, prvo će biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu

 

U sarajevskom hotelu Evropa sve je spremno za svadbu kćerke Bakira i Sebije Izetbegović koja bi se trebala održati sutra ili u subotu. Ćamil Humačkić, biznismen porijeklom iz Stoca koji živi i radi u Njemačkoj izabranik je Jasmine Izetbegović, piše Oslobođenje.


Sudeći prema fotografijama koje su objavili pojedini mediji uveliko traju posljednje pripreme. Već pristiže dekor, cvijeće, šatori i rekviziti za svadbu.


Pojavile su se neslužbene informacije da će vjenčanje predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, dok bi se u ulozi šerijatskog svjedoka, navodno, trebao pojaviti turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.


Sudeći prema informacijama izvora bliskih porodici Izetbegović, prvo će biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.


Turski predsjednik, kako se očekuje, trebao bi večeras da stigne u Sarajevo. Pored državničkih obaveza, kako je ranije rekao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Erdogan prije svega dolazi zbog svadbe u porodici Izetbegović.


Građansko vjenčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića, te proslava, bit će obavljeni u obližnjem Hotelu Europa u Sarajevu, a počet će od popodnevnih sati i, kako se očekuje, trajati do kasno u noć s petka na subotu.


Osim Erdogana, na svadbi će prusustvovati više stotina zvanica, a među kojima osobe iz svijeta politike, ekonomije, sporta, kulture i uopće javnog života.


(DEPO PORTAL/dg)