Nakon što je poslušao Konakovićevo obraćanje

Zahiragić pompezno najavio: U narednim danima raspakovat ćemo najveću aferu u historiji KS, javnost će biti zatečena!

Front 24.08.21, 16:13h

Zahiragić pompezno najavio: U narednim danima raspakovat ćemo najveću aferu u historiji KS, javnost će biti zatečena!
'Čekamo da dođu na Dnevni red izvještaji o radu direktora pojedinih institucija, javnost će biti zatečena – iako je od njih, previše je', napisao je Zahiragić

 

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić oglasio se na Facebooku nakon što je, kako je naveo, poslušao jučerašnje javljanje uživo Elmedina Konakovića na Facebooku.

 

- Kaže u nedostatku pravih afera oni nama (mi njima, op.a.) analiziraju izjave i prave od toga teme. Dakle, krivi smo mi što analiziramo, a ne premijer i ministri koji svaki dan izlaze sa skandaloznim izjavama i istupima… Zanimljivo. Bilo kako bilo, pozvao nas je da nabrojimo i da nađemo koje su to nezakonitosti i afere ove vlade, pa ću se, iz pristojnosti, odazvati pozivu i spomenuti samo neke od afera (prve i trenutne Fortine Vlade) koje mi prve padaju na pamet. Nemojte mi zamjeriti, ima ih previše, pa se ne mogu svake odmah sjetiti - naveo je Zahiragić.

 

U njegovom Facebook postu provjerite šta je sve naveo.

 

 

Ono što je zanimljivo je da je zatim usput najavio i 'raspakivanje najveće afere u historiji Kantona Sarajevo'.

 

- Mogao bih pisati do sutra, ali niko ne bi čitao i ovo je predugo, nabrojao sam samo ono što mi je na prvu palo na pamet. Imao bih barem još 3-4 puta ovoliko primjera… Također, u narednim danima raspakovat ćemo najveću aferu u historiji KS, tešku preko 80 miliona KM na godišnjem nivou, a čekamo da dođu na Dnevni red izvještaji o radu direktora pojedinih institucija, javnost će biti zatečena – iako je od njih, previše je… - napisao je Zahiragić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI