VIDEO/ Epski let iznad BiH

Ambasador Eric Nelson u žirokopteru sa Feđom Štukanom: Adrenalinski trenutak za savršen užitak

Zabava 22.08.21, 17:16h

Ambasador Eric Nelson u žirokopteru sa Feđom Štukanom: Adrenalinski trenutak za savršen užitak
Pogled iz zraka na ljepote BiH zaista ostavlja bez daha i vrijedi se povremeno podsjetiti kakvu zemlju, zapravo, imamo

 

 

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson odvažio se i poletio iznad naše zemlje u žirokopteru (Gyrocopter), a pilotirao je bh. glumac Feđa Štukan, inače veliki zaljubljenik u letenje i adrenalinske vratolomije.

 


Pogled iz zraka na ljepote BiH zaista ostavlja bez daha i vrijedi se povremeno podsjetiti kakvu zemlju, zapravo, imamo.


A osim za adrenalinsku zabavu, žirokopter je sve više i marketinška atrakcija...  


- Osim u BiH, letimo i van zemlje, tako da bi brendirani žirokopter bio viđen i u susjednim zemljama, na sportskim aerodromima, iznad plaža, stadiona, skijaških centara, sportskih i drugih događaja u i van zemlje. Takođe bi mogao biti izložen u centru grada ili na nekim promocijama i izložbama, sa imenom vaše firme ili proizvoda - pojasnio je svojevremeno Feđa Štukan za DEPO Portal.

 
Polijeće se sa Sportskog aerodroma Visoko, a u pitanju je GYROCOPTER dvosjed (pilot + jedna osoba). Nema dobne granice, sva djeca mogu letjeti, a maksimalna težina putnika može biti 120 kg.


O svemu više možete saznati ovdje, a kako izgleda kada se u ovoj letjelici, koja važi za najsigurniju na svijetu, otisnete iznad zemlje, pogledajte u priloženom video - epskom letu ambasadora Nelsona i Feđe Štukana...

 


(DEPO PORTAL/ad)  

 

BLIN
KOMENTARI