Popularni YouTuber iznosi svoju stranu priče

Haris Pendić, nakon pritvora, tvrdi: 'Policija mi je kampirala pred vratima... Prisilili su me na nagodbu, inače bih dobio...'

Mediji 21.08.21, 21:13h

Haris Pendić, nakon pritvora, tvrdi: 'Policija mi je kampirala pred vratima... Prisilili su me na nagodbu, inače bih dobio...'
Nisam se dosad javljao jer se nisam osjećao sigurno... Sada sam odlučio da se javim i da ispričam i drugu stranu priče u vezi zadnjeg hapšenja - navodi popularni bh. YouTuber Haris Pendić u svom obraćanju medijima i iznosi svoje tvrdnje u vezi burnih događaja koji su iza njega

 

 

Ja sam Haris Pendić, poznat kao politički YouTuber The Unstoppable Grind Master koji u svojim videima na satiričan način kritikuje političku scenu u BiH, te razgovaram o bitnim problemima u društvu i državi o kojima niko ne želi govoriti te usput promoviram ateizam, anarhizam, antifašizam i slobodarske ideje kao i extreme metal i punk muziku i kulturu - navodi na početku svog obraćanja medijima.

 


A potom nastalja:


Više puta sam hapšen zbog slobode govora, zadnji put sam bio u pritvoru mjesec dana i osuđen sam na kraju na dvije godine uslovno nakon navodne nagodbe. Pri tom moram napomenuti da sam bio samo osuđen na osnovu jedne tačke, a to je tačka 183/ Ugrožavanje sigurnosti.


Zaista je nadasve retardirano ozbiljno vjerovati da neki YouTube video od 300 pregleda može ugroziti nekoga, no problem je kad ljevičar javno progovori, ali zato npr. četnički bilderi se mogu snimati kako ljube spomenik Draže Mihailovića i za to imaju 17K pregleda, ili vehabije koje rade anti LGBT proteste i legalno siju mržnju u javnosti, i to je sve ok i demokratski u ovoj lažnoj demokratiji i klerofašističkoj rupetini zvanoj Bosna i Hercegovina. To su ti dupli standardi i privilegije za ultra desničare.


Nisam se dosad javljao jer se nisam osjećao sigurno, jer sam mislio da će me plaćenička SDA/HDZ policija ponovo uhapsiti iz nekih samo njima poznatih razloga. Sada sam odlučio da se javim i da ispričam i drugu stranu priče u vezi zadnjeg hapšenja, pošto smo u kvazi demokratskim i slobodnim medijima u kvazi demokratskoj i slobodnoj državi čuli samo jednu stranu priče, koja je i više nego lažna i netačna i puna rupa, nelogičnosti, nepismenosti, a prije svega - najviše puna pristrasnosti.


Za vrijeme lokalnih izbora u Mostaru sam konstantno bio izložen linču od strane SDA i HDZ botova, koji su mi svaki dan dovodili policiju na vrata jer im se nije svidjelo što sam imao za reći o njima u svojim YouTube videima. O tome sam već pričao, medjđim naši domaći plaćenički mediji su to dobro prešutjeli i izignorisali, dok su period dok sam bio u pritvoru fino dokumentovali i fino se potrudili da me prikažu kao nekog "teroristu", pa čak su mi dali i nadimak "monstrum".


Zaista kontradiktorno i licemjerno kad me fanovi Maksa Luburića nazivaju monstrumom, mogu se samo grohotom smijati na takve preglupe izjave.


Kod zadnjeg hapšenja se radilo o tome da me neki kvazi novinar, HDZ bot i član HDZ jugenda Branimir Galić prijavio za kojekakve prijetnje, koje nisu prošle kod policije prvi put, pa je onda nastavio na svom portalu da me dalje proziva i provocira, pri tom kršeći dva zakona, gdje je iznio javno moje lične podatke i gdje me nazivao pogrdnim homofobnim imenima, kao npr. "Pederson". Nakon sto sam snimio video gdje sam žustro reagovao na te provokacije i gdje sam rekao da ću upotrijebiti samoodbranu da zaštitim svoju slobodu govora, jer sam bio iznerviran proteklim dešavanjima gdje je policija maltene kampirala svaki dan pred mojim vratima zbog gluposti.


Da bi onda sutradan opet došla policija da me uhapsi i smjesti mjesec dana u pritvor zbog nekih navodnih "ozbiljnih prijetnji". Galić je slao neke screenshots kao prijetnje, međutim, kad se jasno pročita, možemo vidjeti da sam ga pozivao na debatu i uputio psovku, međutim prijetnji nije bilo. Ali HDZ botovima je sve prijetnja što je kontra njihovih zaostalih fašistoidnih svjetonazora.


Također znamo da psovke nisu ilegalne, koliko god oni to htjeli potencirati. Naravno, vrhunac licemjerja je bio da me HDZ bot Branimir Galić optužio za nacionalnu netrpeljivost jer sam ga nazvao ustašom zato što je na svom FB profilu otvoreno velicčao presuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka. Zanimljivo kako je u kvazi demokratskoj i klerofašističkoj rupetini dozvoljeno veličati presuđene ratne zločince, ali zato kritikovanje tih ličnosti i spodoba koje ih veličaju nije ok, toliko o demokratiji u BIH.


Također, zanimljivo kako je policija ignorisala moju prijavu Muhameda Velića, jer je podstrekivao i ohrabrivao ljude na moje ubistvo, ali su za HDZ bota odmah skočili i čak su oni njega prvo zvali da ga pitaju da li se osjeća ugroženo i da li treba da intervenišu, što dovoljno govori o tome za koga policija radi.


Nakon tih prijava sam završio mjesec dana u pritvoru, gdje sam onda bukvalno bio primoran da pristanem na nagodbu, da dobijem uslovnu kaznu od dvije godine, inace bih šest mjeseci proveo u zatvoru. Sve to samo zato što sam se usudio u potpunosti koristiti svoju slobodu govora. Branimir Galić i ostali SDA i HDZ botovi su mi povrijedili i oduzeli moja ljudska prava, slobode tj. moju slobodu govora i izražavanja. Zato će mi jos pravno i legalno platiti.


Trenutno sam u procesu traženja azila, gdje ću vratiti i zaštititi svoja prava i slobode od HDZ i SDA botova. Ti botovi i plaćenici su se također potrudili da svugdje po društvenim mrežama šire svoje laži i iskrive sliku prave priče o meni. Fino su uspjeli zataškati svoj fašizam. I moj Youtube kanal je misteriozno oboren, iako nisam imao niti jedan strike. No nema veze, ja sad imam novi kanal preko kojeg ću uskoro nastaviti dalje djelovati, ali ga neću navesti javno, nek se politički protivnici (čitaj: fašisti) potrude da me nađu.


... Naravno, ovu presudu ne priznajem, niti priznajem korumpirani opštinski sud u Mostaru, iz kojeg razloga ću tražiti azil i čak i pokrenuti tužbu protiv BiH na sudu za ljudska prava u Strazburu, gdje ću tražiti debelu odštetu od države za nanesenu duševnu bol i povredu ljudskih prava. Branimir Galic i njegovi praunici će mi plaćati odštetu, neka bude spreman! Sve što imam da kažem je SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU! - poručuje na kraju svog dugog i iscrpnog pisma Haris Pendić.


(DEPO PORTAL/ad) 

BLIN
KOMENTARI