Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić

Salkiću je istakao mandat prije šest mjeseci, od Krmpotića očekujemo da normalizuje poslovanje BH-Gasa

Front 19.08.21, 13:53h

Salkiću je istakao mandat prije šest mjeseci, od Krmpotića očekujemo da normalizuje poslovanje BH-Gasa
Dodao je da će nakon održavanja sjednice Nazornog odbora, koja će potvrditi odluku Vlade, pozvati novog v.d. direktora da zajedno s ostatkom Uprave i Nadzornim odborom koriguju poslovanje BH-Gasa i pozovu nadležne organe da provjere poslovanje u prethodnom periodu kako bi konačno na tu problematiku mogli staviti tačku

 

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić izjavio je danas da je Nadzorni odbor BH-Gasa dostavio Vladi FBiH informaciju o aktivnostima koje se provode u tom preduzeću i  neriješenim problema koji se odnose na obavljanje poslova iz njegove nadležnosti, uzrokovanim neblagovremenim djelovanjem v.d. direktora Jasmina Salkića.

 

- S obzirom na to da je Salkiću mandat istekao prije šest mjeseci, a radi kontinuiranog i neometanog poslovanja BH-Gasa predložili smo Vladi FBiH odluku o davanju prethodne saglasnosti za njegovo razrješenje i imenovanje Mihajla Krmpotića za v.d. direktora - rekao je Džindić.

 

Dodao je da će nakon održavanja sjednice Nazornog odbora, koja će potvrditi odluku Vlade, pozvati novog v.d. direktora da zajedno s ostatkom Uprave i Nadzornim odborom koriguju poslovanje BH-Gasa i pozovu nadležne organe da provjere poslovanje u prethodnom periodu kako bi konačno na tu problematiku mogli staviti tačku.

 

Džindić je pojasnio da je Krmpotić sistem - inžinjer BH-Gasa koji poznaje situaciju u preduzeću i od kojeg se očekuje da će riješiti probleme i normalizovati poslovanje.

 

VEZANI TEKST: Salkić podnio ostavku na mjesto v.d. direktora BH-Gasa: 'Ne želim biti saučesnik u kriminalu, sve sam predao FUP-u'

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI