FOTO/ Uoči slave grada Doboja

Lideri stranaka iz RS na sastanku sa patrijarhom Porfirijem: Dodik i Šarović bez komentara, izašli zajedno

Front 19.08.21, 08:17h

Lideri stranaka iz RS na sastanku sa patrijarhom Porfirijem: Dodik i Šarović bez komentara, izašli zajedno
Patrijarha Porfirija su juče dočekali brojni građani Doboja, kao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, kao i druge zvanice

 

Patrijarh srpski Porfirije stigao je juče u Doboj a nakon doksologije, oblika molitve u pravoslavnoj liturgiji, sinoć se sastao sa liderima političkih stranaka iz Republike Srpske.

 

Sastanku su prisustvovali i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik i predsjednik SDS-a Mirko Šarović. Njih dvojica su sa sastanka izašli zajedno, ali nisu željeli komentarisati sastanak, javila je reporterka N1.

 

milorad-dodik-mirko-sarovic

 

Na sastanku je bio i predsjednik PDP-a Branislav Borenović, kao i predsjednica RS Željka Cvijanović koja je kratko kazala da je “bilo odlično”, ali bez detalja.

 

“Vrlo koristan razgovor“, ocjenio je ovaj sastanak koji je trajao dva sata lider PDP.

 

“Patrijarh je pokazao maksimalnu pažnju. Važno sačuvati dostojanstvo, tragati za rješenjima, biti mudar i trezven“, istakao je.

 

Podsjetimo, patrijarha Porfirija su juče dočekali brojni građani Doboja, kao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, kao i druge zvanice.

 

Danas, na Preobraženje Gospodnje – slavu grada Doboja, u 9.00 sati biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, a mediji će liturgiju moći da prate sa unutrašnjeg balkona hrama.

 

Od 11.00 sati biće organizovana litija od Hrama Svetih apostola Petra i Pavla do zgrade Gradske uprave, ulicama Stefana Prvovjenčanog, Kralja Aleksandra, Nemanjina, Kneza Lazara i dolazak u Hilandarsku, koju mediji bez ograničenja mogu da prate.

 

U 12.00 sati predviđen je obred rezanja slavskog kolača, nakon čega je planirano obraćanje zvanica.

 

U Parku narodnih heroja organizovan je kulturno-umjetnički programa na kojem će nastupati etno grupa “Iva” i Snježana Đurišić.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/MD)

 

 

BLIN
KOMENTARI