'Učinite ono što je ispravno'

O požarima u BiH oglasio se i Schmidt: Visoki predstavnik ima očekivanja i pomno prati situaciju

Front 16.08.21, 19:32h

O požarima u BiH oglasio se i Schmidt: Visoki predstavnik ima očekivanja i pomno prati situaciju
Visoki predstavnik pomno prati situaciju, te je zatražio detaljne informacije od nadležnih agencija kako bi mogao procijeniti težinu situacije, saopćeno je iz OHR-a

 

Požari prijete dijelovima Bosne i Hercegovine što zahtijeva adekvatan odgovor. Zaštita i spašavanje kao odgovor na prirodne nesreće su humanitarno pitanje koje utiče na sve građane u pogođenim područjima, ističe se u saopćenju iz OHR-a.

 

Visoki predstavnik Christian Schmidt smatra da je to obaveza za sve, da se odgovorno angažuju i učine ono što je ispravno kako bi bili u mogućnosti osigurati građanima odgovarajuću pomoć, bilo domaću ili međunarodnu.

 

Visoki predstavnik očekuje od nadležnih domaćih institucija da djeluju u okviru svojih nadležnosti i odgovore na hitne potrebe lokalnih zajednica u područjima pogođenim požarima. Pored toga, visoki predstavnik pomno prati situaciju, te je zatražio detaljne informacije od nadležnih agencija kako bi mogao procijeniti težinu situacije, saopćeno je iz OHR-a.

 

VEZANI TEKST: Komšić i Džaferović o angažmanu letjelica susjednih država u gašenju požara: 'Pozivamo visokog predstavnika da...'

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI