FOTO/ Sarajevo Modest Fashion Festival

'Čedna' garderoba za djevojke i žene, ali to je samo dio onoga što će se sedam dana dešavati u centru Sarajeva

ŽENA iN 15.08.21, 18:41h

'Čedna' garderoba za djevojke i žene, ali to je samo dio onoga što će se sedam dana dešavati u centru Sarajeva
U narednih sedam dana dva velika dizajnerska imena imat će svoje revije ispred BBI Centra u Sarajevu

 

 

Otvorenje Sarajevo Modest Fashion Festivala bit će upriličeno sutra na platou ispred BBI Centra, a trajat će do 22. augusta.


Pored kreativaca i umjetnika koji će predstaviti svoje ručne radove bit će održane modne revije „čedne“ garderobe za žene, a organizatori festivala, Asocijacija kreativaca i Udruženje Naš koncept, najavljuju i dva velika imena iz svijeta dizajna, a to su Sedžda Zukorlić i Zeina Maličbegović.

 

sedzda-zukorlic


Temelj brenda Sedžde Zukorlić, čine haljine koje su spoj istoka i zapada, bošnjačkih i arapskih elemenata. Od 2013. godine, kada je nastao ovaj brend, uspješno sarađuje s klijentima iz svih balkanskih država, te klijentima iz Sjedinjenih Američkih Država, Europske unije,  Kuvajta, Katara i Emirata.


Na Sarajevo Modest Fashion Festivalu predstavit novu kolekciju “Oriental Pearl“ za koju kaže da je rađena sa mnogo ljubavi i posvećenosti. Odmah nakon revije kolekcija će biti u prodaji.


Brend Zeina & Zara Abaya COUTURE je nastao prije tri godine, a akcenat je na ručnoj izradi haljina po uzorku na arapske abaje, koje ovaj brend plasira širom svijeta. Novom kolekcijom „Melek Rania“, ovaj brend zatvorit će 21. augusta u 20 sati prvi Sarajevo Modest Fashion Fair. Brend su kreirale dvije sestre Zeina i Zara iz Zenice, nudeći svim ženama izuzetno kreativne komade odjeće od najkvalitetnijeg italijanskog platna.

 

zeina-malicbegovic


Modne revije su otvorene za sve posjetitelje i građane Sarajeva. Svi koji požele, mogu doći i biti dio publike Modest Festivala.


O Modest Fashion Festivalu


Pojam skromna moda ili skromno odijevanje odnosi se na modni trend žena koje nose odjeću koja manje otkriva kožu, posebno na način koji zadovoljava njihove duhovne i stilske zahtjeve iz vjerskih i religioznih razloga, kao i ličnih sklonosti.

 

Ovo je prvi Modest Fashion Festival na Balkanu, a samo London je u Europi prije Sarajeva imao ovakav festival.

 

Ovo je prvi put da se u Sarajevu pojavljuju i pokrivene žene i one koje to nisu oko istih komada odjeće, jer vole tu istu garderobu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI