POGLED IZVAN KAMERE

Emela Burdžović-Slipičević: 'Nakon stresnog dana, opušta me razgovor s mužem, kćerkin zagrljaj... Mnogo spavam'

ŽENA iN 15.08.21, 15:54h

Emela Burdžović-Slipičević: 'Nakon stresnog dana, opušta me razgovor s mužem, kćerkin zagrljaj... Mnogo spavam'
Poznata novinarka bez dlake na jeziku odgovara na pitanja o mentalnom zdravlju, depresiji, anksioznosti, muzici, vježbanju... Ali razgovor je započeo nezaobilaznom ženskom temom, a to je njega kože

 

 

Izvor: Azra

 


Prepoznatljivo TV lice, urednica i voditeljica na N1 televiziji, Emela Burdžović-Slipičević rado je viđen gost na stranicama „Azre“. Posljednji razgovor s Emelom vodili smo krajem 2019. godine, kada se zaklela na vječnu ljubav svom izabraniku Damiru Slipičeviću. Od tada do danas mnogo toga se promijenilo u njenom životu, pa smo odlučili da je kontaktiramo i obavimo interesantan, a ujedno i ženski razgovor.


Emela je bez dlake na jeziku odgovarala na sva naša zanimljiva pitanja i dala još zanimljivije odgovore. Dotakli smo se mentalnog zdravlja, depresije, anksioznosti, te tema o muzici, vježbanju, ali razgovor smo počeli nezaobilaznom ženskom temom, a to je njega kože.


Koliko vremena dnevno trošite na njegu kože?


– Ne mnogo, rekla bih. Do pola sata u prosjeku.


Bez kojih preparata ne biste mogli zamisliti njegu kože kod kuće?


– Bez dobre dnevne i noćne kreme, tonika, kreme za područje oko očiju, dobrog pilinga za tijelo, hranjive kreme za suhu kožu. Mislim, mogla bih zamisliti, ali solidna je lista onoga što mi svakodnevno treba.


Koji preparati su najbolji?


– Oni koji vama odgovaraju.


Kakvo je Vaše iskustvo sa serumima?


– Ja sam vjerna „Estee Lauder Advanced Night Repairu“.


Umivanje gelom, micelarna otopina ili uljne maramice?


– Micelarnu i maramice, pa čak ni uljane, moja koža ne podnosi. Gel ili pjena, dobro mlijeko i tonik i na kraju nanošenje seruma i kreme.


Koliko često se dajete u ruke profesionalcima i koje usluge koristite?


– Nemam mnogo vremena i uvijek se pitam otkud ženama toliko prostora za posjete salonima. Ipak, odem tu i tamo u salon ljepote, najviše na manikir i pedikir, te antiage ili lifting tretmane lica. Redovna sam relativno na masažama, mada se isključivo prepuštam u ruke profesionalcima fizioterapeutima. Ne volim improvizovane salonske masaže, jer imam problem s kičmom.


Najbolja depilacija je…


– Najbolja je najbrža. Žilet u mom slučaju. Imam sreću da ne ostavlja nikakve ružne posljedice na kožu, ne iritira je, niti čini grubom i tačkastom.


Koji dio njege (ljepote) Vam uzima najviše novca?


– Vjerovatno tretmani za lice.


Njega kose


Koliko često posjećujete frizera?


– Tri puta sedmično idem na feniranje. Moj posao to podrazumijeva.


Koje preparate koristite u svakodnevnoj njezi, a koji su Vam otkriće godine?


– Za mene kućna njega kose gotovo da ne postoji. Uglavnom se za to brinu moj frizer Ensar Dervišbegović i djevojke iz salona. Makaze i redovno šišanje su najbolja njega kose, ako toga nema, ništa vam neće pomoći.


Neostvarena “frizura” želja?


– Da imam jako dugačku kosu. No, već me polako prolazi.


 Iznenadni poziv na večeru, a Vaša kosa nije baš najbolja/ najčistija… Šta ćete uraditi?


– Uh, ako čak nemam vremena ni oprati kosu, onda ću se poslužiti alternativnim sredstvima i improvizovati neki rep u nadi da ću biti dovoljno pametna i duhovita na večeri, ne bih li zakamuflirala problem s kosom.

 

Nastavak čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI