VIDEO/ FILM 'VAHA' OTVARA 'AJB DOC@KONJIC'

Nakon svakog pada, on ponovo 'izroni' i ne predaje se: Životna priča naše legende Vahida Halilhodžića Vahe

Kultura 15.08.21, 12:34h

Nakon svakog pada, on ponovo 'izroni' i ne predaje se: Životna priča naše legende Vahida Halilhodžića Vahe
Odrastao je u Mostaru, gradu poznatom po velebnom mostu srušenom u ratu, koji je obnovljen "izronio iz Neretve" deset godina poslije. Vahidova sudbina kao da je povezana s tim čuvenim mostom, jer je on čovjek koji nakon svakog pada ustaje i nikada se ne predaje

 


Film "Portret jedne legende - Vaha" otvorit će u ponedjeljak, 16. augusta, u 20.30 sati 'AJB DOC@KONJIC', a bit će prikazan u Ljetnom kinu Narodnog univerziteta u Konjicu.


Riječ je o filmskoj priči o karijeri Vahida Halilhodžića, jednog od najpopularnijih nogometaša i trenera s prostora nekadašnje Jugoslavije, koji je vodio brojne timove, a bio je i na čelu reprezentacija Japana, Obale Slonovače, Alžira...


Njegova karijera puna je uspona i padova. Od nogometne legende nekadašnje Jugoslavije do ranjavanja u Mostaru tokom rata u Bosni i Hercegovini. Od miljenika francuskog PSG-a do razočaranja i titule viteza. Od uspjeha na afričkom kontinentu do razlaza s Japanskim nogometnim savezom.


Odrastao je u Mostaru, gradu poznatom po velebnom mostu srušenom u ratu, koji je obnovljen "izronio iz Neretve" deset godina poslije. Vahidova sudbina kao da je povezana s tim čuvenim mostom, jer je on čovjek koji nakon svakog pada ustaje i nikada se ne predaje.


Film se sastoji od materijala koje je producent prikupljao i snimao duže od sedam godina, saopćili su iz konjičkog Narodnog univerziteta.


Organizator programa je Narodni univerzitet Konjic, u saradnji s Al Jazeerom Balkans i Festivalom dokumentarnog filma AJB DOC.

 

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI