VIDEO/ Hercegovina gori

Dramatično u Širokom Brijegu, vatra ugrožava kuće: Mještani evakuisani, država spava!

Hronika 14.08.21, 19:40h

Dramatično u Širokom Brijegu, vatra ugrožava kuće: Mještani evakuisani, država spava!
Vatrogasci i mještani ulažu velike napore kako bi odbranili kuće i stavili požar pod nadzor

 

U subotu poslijepodne izbio je požar u mjestu Kočerin pored Širokog Brijega i još uvijek se širi, a ugrožene su i kuće zbog čega je dio mještana evakuiran. Također, jedna starija osoba je hospitalizirana.

 

Vatrogasci i mještani ulažu velike napore kako bi odbranili kuće i stavili požar pod nadzor.

 

Ovo nije prvi požar u ovim ljetnim mjesecima u na području Širokog Brijega i Zapadnohercegovačke županije. Prethodno su na širem području Širokog Brijega bila dva velika požara u kojima su izgorili hektari borove šume i suhog raslinja. Već mjesecima kiša u ZHŽ-u nije padala i to izaziva velike probleme s požarima, a što dodatno otežava posao vatrogascima.

 

 

 

Proslijeđen zahtjev Predsjedništvu BiH za angažman OSBiH u Širokom Brijegu


Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine je po prijemu zahtjeva za gašenje požara helikopterom u gradu Široki Brijeg dobijenim od Ministarstva sigurnosti BiH sagledalo raspoložive resurse u svrhu uduvoljenja zahtjevu. Zahtjev je dostavljen Predsjedništvu s prijedlogom za donošenje odluke i davanja ovlaštenja ministru odbrane za angažman Oružanih snaga.

 

- Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH uvijek su spremne u skladu sa raspoloživim resursima pomoći civilnim strukturama vlasti u kriznim i drugim situacijama - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI