FOTO/ ONO ŠTO NIKO NE ŽELI DA DOŽIVI NA JADRANU

'Čim smo vidjeli šta pluta prema nama, istrčali smo iz mora': Ogorčeni čitalac poslao i fotografiju groznog prizora...

Biznis Klub 14.08.21, 10:58h

'Čim smo vidjeli šta pluta prema nama, istrčali smo iz mora': Ogorčeni čitalac poslao i fotografiju groznog prizora...
Htjeli smo zvati općinu, komunalne službe, ali najviše vjerujemo novinarima. Ovakve se stvari ne mogu događati usred turističke sezone - žali se čitatelj

 

 

 


Mjesto: Seline (naselje u Općini Zadar, op. red.), plaža Pisak... Vrijeme: petak 13., prijepodne... Problem: plivaju fekalije!

 


- Čim smo vidjeli što dolazi prema nama istrčali smo iz mora. Kupanje za danas je završeno - kaže čitatelj portala Zadarski.hr koji je poslao fotografije prljavštine na površini mora.


- Nažalost, ovo nije prvi put. Ovdje smo nekoliko dana i ovo je već drugi put da je netko pustio kanalizaciju u more. Htjeli smo zvati općinu, komunalne službe, ali najviše vjerujemo novinarima. Ovakve se stvari ne mogu događati usred turističke sezone - žali se čitatelj.

 

fekalije-jadran-zadar-1


Nažalost mogu se događati, i događat će se sve dok se ne izgradi kanalizacijski sustav u Starigrad Paklenici, a to bi se trebalo početi rješavati negdje u prvoj polovici iduće godine, pokretanjem projekta aglomeracije za sjeverni dio Zadarske županije koji uključuje izgradnju kanalizacijskog i vodovodnog sustava za područje od Rtine i Posedarja do Starigrada.


Općina Starigrad Paklenica s oko dvije tisuće stalnih stanovnika u ljetnim mjesecima naraste na gotovo 20 tisuća, a postojeća infrastruktura, bazirana na crnim jamama, naprosto ne može podnijeti toliko opterećenje. Iako većina domaćinstava redovito crpi crne jame, na žalost, postoje i oni koji svoje otpadne vode direktno ispuštaju u Podvelebitski kanal, piše Zadarski,hr.


Tako je najvjerojatnije i došlo do ovog onečišćenja...

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI