VEČERAS U NARODNOM POZORIŠTU

Na otvaranju 27. SFF-a: Wimu Wendersu uručeno 'Počasno Srce Sarajeva'

Kultura 13.08.21, 21:38h

Na otvaranju 27.  SFF-a: Wimu Wendersu uručeno 'Počasno Srce Sarajeva'
Wim Wenders će 16. augusta održati Masterclass u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 15:30 sati. Ulaz na Masterclass je besplatan, ali je potrebno prethodno rezervisati ulaznice na Glavnom Box Officeu ili putem maila [email protected]

 

 


Wimu Wendersu, jednom od najznačajnijih svjetskih filmskih autora, večeras je u Narodnom pozorištu Sarajevo uručeno Počasno Srce Sarajeva u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.


- Presretni smo što možemo odati priznanje jednoj od centralnih ličnosti svjetske kinematografije. Svojim radom u oblasti vizuelnih umjetnosti, kao izvanredan filmski autor i fotograf, Wim Wenders publici uvijek donosi nezaboravne priče i emocije - rekao je direktor Festivala Mirsad Purivatra.

 

wim-wenders-pocasno-srce-sarajeva-2


Wim Wenders će 16. augusta održati Masterclass u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 15:30 sati. Ulaz na Masterclass je besplatan, ali je potrebno prethodno rezervisati ulaznice na Glavnom Box Officeu ili putem maila [email protected]. Ulaznice za Masterclass moguće je preuzeti na Glavnom Box Officeu od 14. augusta.


14. augusta počet će i prikazivanje programa “Posvećeno” (Tribute To) u okviru kojeg će biti prikazana retrospektiva odabranih Wendersovih filmova. Program će u 15:00 sati u kinu Meeting Point otvoriti film ALICE U GRADOVIMA, nakon kojeg će Wim Wenders imati Q&A, a od 21:00 sati u Summer Screenu na programu će biti film BUENA VISTA SOCIAL CLUB.


U Ljetnom kinu Coca-Cola 16. augusta u 20:30 sati bit će prikazan kultni film PARIZ, TEXAS, a Wim Wenders će predstaviti film prije projekcije. Proslavljeni reditelj predstavit će i film DO KRAJA SVIJETA, koji će 17. augusta biti prikazan u Kinu Meeting Point. Radi se o pravom filmofilskom događaju, s obzirom na to da će projekcija početi u 23:00 i trajati sve do 03:19 sati.


Sarajevo Film Festival će organizirati i posebnu projekciju novorestaurirane verzije Wendersovog filma HOTEL OD MILION DOLARA, koji je 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu. Čuvena triler drama sa Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom bit će prikazana 15. augusta u 15 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.


Za ulazak na sve projekcije 27. Sarajevo Film Festivala potrebno je imati Covid-sigurnu akreditaciju. Više informacija možete pronaći na linku https://www.sff.ba/stranica/covid-sigurna-akreditacija


27. Sarajevo Film Festival održava se od 13. do 20. augusta 2021. godine.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI