Zbog teške ekonomske situacije

Rudnik uglja 'Kreka': Prekid rada za 111 radnika, nisu iz proizvodnog procesa

Biznis Klub 12.08.21, 17:27h

Rudnik uglja 'Kreka': Prekid rada za 111 radnika, nisu iz proizvodnog procesa
Odluka je uslijedila nakon što je uzeto u obzir da je to Društvo u periodu I - VI 2021. godine poslovalo negativno u iznosu od 13 miliona KM, te da se trenutno suočava s privremenim zastojem u proizvodnji koji posljedično uzrokuje i pad prihoda, a zbog čega se Društvo trenutno nalazi u veoma teškoj ekonomskoj situaciji

 

Zbog teške ekonomske situacije, v.d. direktora Društva i prokurista Društva Rudnika uglja "Kreka" d.o.o. - Tuzla su danas donijeli Odluku o utvrđivanju liste radnika Društva koji se upućuju na prekid rada.

 

Predmetnom Odlukom prekid rada je predviđen za 111 radnika koji trenutno nisu potrebni za neometan proces rada i poslovanja Društva.

 

Iz Rudnika uglja "Kreka" d.o.o.  Tuzla napominju da niti jedan radnik koji se upućuje na prekid rada nije iz proizvodnog procesa ovog Društva.

 

Odluka je uslijedila nakon što je uzeto u obzir da je to Društvo u periodu I - VI 2021. godine poslovalo negativno u iznosu od 13 miliona KM, te da se trenutno suočava s privremenim zastojem u proizvodnji koji posljedično uzrokuje i pad prihoda, a zbog čega se Društvo trenutno nalazi u veoma teškoj ekonomskoj situaciji.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI