VIDEO/ PREMIJERA NA FESTIVALU 'AVANT&UNA' U BIHAĆU

Film koji iščekuje cijeli region: Spektakularna historijska melodrama 'Nečista krv – greh predaka' stiže u BiH

Kultura 12.08.21, 12:36h

Film koji iščekuje cijeli region: Spektakularna historijska melodrama 'Nečista krv – greh predaka' stiže u BiH
Spektakularna historijska melodrama „Nečista krv – greh predaka“ na Open Airu u Bihaću

 

 

 


Direkcija filmskog festivala u Bihaću „Avant&Una“ sa velikim zadovoljstvom najavljuje bosanskohercegovačku premijeru filma „Nečista krv – greh predaka“, koji se sa nestrpljenjem očekuje u čitavoj regiji.


Film će biti prikazan 24. avgusta na Open Airu Preminger, istovremeno sa premijerom filma u Beogradu.


Film prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i da održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

 


"Nečista krv - greh predaka" snimljen je na osnovu davno izgubljenog scenarija režisera Vojislava Nanovića (1922–1983), nastalog po motivima djela Bore Stankovića (1876–1927), koji su Bjelogrlić i dramaturškinja Bojana Andrić pronašli u skladištu starih papira, a novu adaptaciju je uradila Milena Marković.

 

necista-krv2


Film je režirao Milutin Petrović, dok glavne tumače Dragan Bjelogrić, Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Marko Grabež, Nela Mihajlović, te bh. glumac Feđa Štukan.


Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio repliku Vranja iz 19. vijeka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica.


Fim je nastao u produkciji This and That Productions.

 

necista-krv3

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI