Srpsko jedinstvo (ni)je ugroženo

Vjerujete li Dodiku ili svojim očima? Tegeltija: Fantomska sjednica nije održana

Front 10.08.21, 14:49h

Vjerujete li Dodiku ili svojim očima? Tegeltija: Fantomska sjednica nije održana
U skladu s jučerašnjim zahtjevom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića za održavanje vanredne telefonske sjednice, odgovor iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva je bio da nismo saglasni s održavanjem sjednice i da se nismo izjašnjavali o dnevnom redu, rekao je Tegeltija

 

Telefonska sjednica Predsjedništva BiH, na kojoj je trebalo da bude riječi o imenovanju Upravnog odbora Centralne banke BiH, nije održana i nije bilo nikakvog izjašnjavanja srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, rekao je za Srnu njegov savjetnik za pravna pitanja Milan Tegeltija.

 

"U skladu s jučerašnjim zahtjevom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića za održavanje vanredne telefonske sjednice, odgovor iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva je bio da nismo saglasni s održavanjem sjednice i da se nismo izjašnjavali o dnevnom redu", rekao je Tegeltija, prenijeli su mediji.

 

On je rekao da je telefonska sjednica ustanovljena kao praksa kako bi se rješavale hitne tačke dnevnog reda i da je i za ovu potrebna saglasnost sva tri člana.

 

"Prema tome, nije bilo nikakvog izjašnjavanja Dodika na toj fantomskoj telefonskoj sjednici, jer za njeno održavanje nije bilo saglasnosti, ni usvojenog dnevnog reda od sva tri člana Predsjedništva BiH. Sve ostalo su obične manipulacije i podvale", rekao je Tegeltija.

 

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH prethodno je saopšteno da su sinoć na hitnoj telefonskoj sjednici Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasali "za" imenovanje novog-starog sastava Upravnog odbora Centralne banke BiH, dok je Dodik glasao protiv.

 

VEZANI TEKSTOVI: SNSD-ovci se sami 'ulovili u laži': Dodik je učestvovao u radu Predsjedništva BiH, evo i dokaza!

Iz Kabineta tvrde: Sjednica Predsjedništva BiH nije održana, Dodik nije učestvovao

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI