NAKON ODGOVORA GLAVNE TUŽITELJICE BiH

Suljagić uzvraća Gordani Tadić: 'Tužit ću je! Njena ličnost, karakter, ni porodica me ne zanimaju, zanima me njen učinak!'

Front 08.08.21, 18:55h

Suljagić uzvraća Gordani Tadić: 'Tužit ću je! Njena ličnost, karakter, ni porodica me ne zanimaju, zanima me njen učinak!'
- Osumnjičene za genocid pušta da se brane sa slobode. Dakle, to je predmet ove rasprave. Njene uvrede upućene meni će biti predmet rasprave u privatnoj parnici koji ću pokrenuti protiv nje - rekao je, između ostaloga, Emir Suljagić

 

 

 

 

"Sigurno ću je tužiti", prva je reakcija Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra Srebrenica za politicki.ba na odgovor glavne tužiteljice Gordane Tadić na njegove objave na Twitteru.


Suljagić je danas prozvao Tadić zbog inicijative da se procesuiraju neki od komandatana Hrvtske vojske u operaciji Bljesak.


Tadić je u svom reagiranju najavila da će tužiti Suljagića.


- Ja se niti u jednom drugom trenutku nisam bavio njenom ličnošću ili karakterom, nego njenim katastrofalnim učinkom na mjestu glavne tužiteljice kada je riječ o ratnim zločinima. Podsjećam, od početka ove godine do danas, njeno tužilaštvo je podiglo dvije optužnice za ratne zločine, od kojih jednu protiv osobe koja je već u zatvoru.
Njena ličnost, karakter, kao ni porodica me ne zanimaju, niti su bile predmet spora.
O njenim kapacitetima, pak, govori činjenica da kompletan medijski eko-sistem Milorada Dodika objavi identitet zaštićenog svjedoka i još uvijek niko nije priveden.
Ima iskaz svjedoka koji implicira Radovana Viškovića, a nikad ga nije saslušala.
Osumnjičene za genocid pušta da se brane sa slobode.
Dakle, to je predmet ove rasprave.
Njene uvrede upućene meni će biti predmet rasprave u privatnoj parnici koji ću pokrenuti protiv nje - rekao je Suljagić za politicki.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI