OBUKE U SRBIJI I HRVATSKOJ

Lidl već počeo zapošljavati radnike u BiH i odmah naišao na probleme: Evo šta Nijemce iznenadilo na samom startu...

Biznis Klub 07.08.21, 19:51h

Lidl već počeo zapošljavati radnike u BiH i odmah naišao na probleme: Evo šta Nijemce iznenadilo na samom startu...
Politika Lidla je, inače, takva da se malo toga otkriva u javnosti tokom uspostave njihovog lanca u zemljama

 


 

Dolazak njemačkog trgovačkog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu nedavno je i definitivno potvrđen. Prema saznanjima Patrije, ova njemačka firma već je počela s upošljavanjima u BiH, te je određeni broj budućeg osoblja na obukama u Srbiji i Hrvatskoj u njihovim centrima.


Ipak, sve se poprilično odvija pod velom tajne, a zbog sporosti bh. administracije, čime je Lidl iznenađen, otvaranje prvih objekata u BiH neće biti prije kraja naredne godine.


Lidl BiH d.o.o. registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar. Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, a Allen Halamić izvršni je direktor kompanije u našoj zemlji. Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milion KM, tačnije 977.915 KM.


Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te Brčkom, u Bulevaru mira 22. Rukovodilac obje poslovnice je Allen Halamić.


Kao jedna od lokacija Lidla pominje se i devastirani Dom penzionera u Nedžarićima, općina Ilidža, koji Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava prodati, ali potvrde ovakvih informacija još nema.


Politika Lidla je, inače, takva da se malo toga otkriva u javnosti tokom uspostave njihovog lanca u zemljama.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


 

 

BLIN
KOMENTARI