Od 25. do 28. augusta

Poznat žiri 22. Mediteran Film Festivala

Kultura 06.08.21, 13:04h

Poznat žiri 22. Mediteran Film Festivala
Podsjećamo, 22. izdanje MFF-a održat će se od 25. do 28. augusta u Širokom Brijegu

 

Dafne Jemeršić, Srđan Šarenac i Tiha Gudac članovi su žirija 22. Mediteran Film Festivala (MFF) u okviru dugometražnog dokumentarnog filma.   

 

Dafne Jemeršić je glumica, nezavisna montažerka, scenaristica i redateljica. Radila je na mnogim međunarodno nagrađivanim kratkim i igranim filmovima te je režirala i montirala nekoliko TV emisija, serijala i trailera.

 

Srđan Šarenac više od dvadeset godina bavi se režijom i pisanjem scenarija, a njegov film "Selo bez žena" prikazan je na 65 filmskih festivala gdje je osvojio 14 nagrada.

 

Tiha Gudac redateljica je, scenaristica i producentica. Za režiju novog dugometražnog dokumentarnog filma "Žica" nagrađena je nagradom FIPRESCI.

 

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Grand Prix 22. MFF-a.

 

U okviru kratkometražnog dokumentarnog filma članovi žirija su Vuk Perović, Aleta Rajič i Luke Grigg.

 

Vuk Perović urednik je filmskog i serijskog programa na Radio televiziji Crne Gore. Osnivač i umjetnički direktor Underhill Festa, međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma.

 

Aleta Rajič scenografkinja je i animatorica čiji je drugi autorski film "Prirodni odabir" u manje od godinu dana selektiran na preko 50 međunarodnih filmskih festivala te osvojio devet nagrada širom svijeta. Članica je organizacijskog tima neumskog Festivala animiranog filma NAFF.

 

Luke Grigg redatelj je sa specijalizacijom za interpretativne digitalne medije i stvaranje filma s društvenim utjecajem. Pokrenuo je svoju producentsku kuću - Circle 3.

 

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Best Short 22. MFF-a.

 

Podsjećamo, 22. izdanje MFF-a održat će se od 25. do 28. augusta u Širokom Brijegu. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI