VIDEO/ Primitivni i sramotni nastup člana Predsjedništva BiH

Dodik na RTRS-u: BiH je splačina od države, nećemo život sa Bošnjacima, to i Hrvati misle

Front 04.08.21, 14:23h

Dodik na RTRS-u: BiH je splačina od države, nećemo život sa Bošnjacima, to i Hrvati misle
Večeras u deset sati možemo sazvati Skupštinu i donijeti 50 zakona koji će staviti u orbitu nezavisnu državu koja se zove Republika Srpska. Šta oni mogu da urade? Jedino je održiva Republika Srpska, kazao je Dodik, nazivajući Bosnu i Hercegovinu "splačinom od države"

 

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gostujući u sinoćnjoj emisiji na RTRS-u ponovo je primitivno, povišenim tonom govorio o novom visokom predstavniku Christianu Schmidtu, o onima koji su prisustvovali na prijemu kod novog visokog predstavnika, te je poručio da ne želi suživot s Bošnjacima. Iznio je niz uvreda na račun tog naroda.

 

Dodik je Bošnjake nazvao konvertitima, kazavši da su "muslimani sebe proglasili Bošnjacima s namjerom da taj naziv bude dovoljno integrativan da intergriše sve Srbe i Hrvate kako bi se stvorila bosanska nacija".

 

- Mi to ne želimo, mi imamo svoju kulturu, svoj jezik, svoju vjeru i državu Republiku Srpsku - poručio je Dodik.

 

Govoreći dalje o Bošnjacima, Dodik je nastavio vrijeđati, kazavši da je to podanički narod.

 

- Međunarodna zajednica da želi dobro ovim narodima, oni bi nas davno razdvojili. Ovo je nemoguće, mi nećemo da budemo zajedno. Muslimani isto kažu da neće s nama. Mi nećemo s njima sa takvim kakvim jesu. Bosna i Hercegovina je jedna iluzija koja ne može da funkcioniše i oni to savšreno dobro znaju - kazao je Dodik.

 

Hrvate u BiH je nazvao "malim", kazavši da strahuju da govore onako kako to on govori.

 

- Kako se to BiH osjeti u Banjoj Luci? Dominantan broj, čak 98 posto ljudi ovdje smatra da je ovo nemoguća zemlja. Smatraju to i Hrvati, samo neće da kažu jer su suviše "mali" i boje se dodatne majorizacije, pa ja nekad govorim u njihovo ime, pa mi oni kažu: "Bravo, gospodine Dodik" - tvrdi on.

 

Rekao je da "ako neko večeras u 12 sati proglasi da je Republika Srpska samostalna, možemo da živimo kao država".

 

- Imamo pripremljene sve zakone za to. Večeras u deset sati možemo sazvati Skupštinu i donijeti 50 zakona koji će staviti u orbitu nezavisnu državu koja se zove Republika Srpska. Šta oni mogu da urade? Jedino je održiva Republika Srpska - kazao je Dodik, nazivajući Bosnu i Hercegovinu "splačinom od države".

 

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI