Priveden Dobro Tešendić

Detalji ubistva u Derventi: Nožem zaklao komšinicu jer je sumnjao da se bavi vradžbinama

Hronika 03.08.21, 20:44h

Detalji ubistva u Derventi: Nožem zaklao komšinicu jer je sumnjao da se bavi vradžbinama
Sušić je rekao da je D.T. uhapšen neposredno nakon dojave koju su primili oko sedam sati i da će biti predat na postupanje nadležnom tužilaštvu

Dobro Tešendić jutros je zaklao svoju komšinicu Ružicu Tešendić (88) u selu Gornji Detlak na području Dervente, potvrdili su medijima mještani tog sela.

 

Oni su kazali da Tešendić u posljednjih mjesec nije bio psihički stabilan, ali ipak nisu očekivali da će se desiti ovakav zločin.

 

Nakon što je zaklao nesretnu ženu, otišao je kilometar dalje, do kuće njene prijateljice Ruže Tešendić (74) i ubo je nožem u vrat.

 

Kako piše Glas Srpske, povod je bio to što je on navodno sumnjao da se njih dvije bave crnom magijom.

 

Osumnjičeni Dobro prvo je oko sedam sati otišao do kuće komšinice Ružice i tu lupao na njena vrata i zatim provalio.

 

- Nesretna starica je u tom trenutku spavala, a on je zatim ušao u njenu sobu i zaklao je dok je ležala u krevetu. On je poslije toga otišao do komšinice Ruže te i nju napao nožem - pojasnio je izvor blizak istrazi.

 

U namjeri da ubije Ružu spriječio ga je komšija koji je čuo galamu i viku te pozvao policiju. Ona je zadobila lakše povrede.

 

- Taj čovjek je uspio da napadača nekako zadrži do dolaska policije koja je brzo stigla i uhapsila ga. Osumnjičeni je nakon što je uhapšen rekao da se njegove komšinice koje je napao bave vradžbinama - kazao je izvor iz istrage.

 

Osumnjičeni se ranije liječio od depresije i psihičkih problema. Pretpostavlja se da su ti problemi i sada uzrok ove tragedije.

 

U Policijskoj upravi Doboj potvrdili su da im je jutros oko sedam sati prijavljeno da je jedna osoba nožem napala dvije žene.

 

- Po dolasku na lice mjesta utvrđeno je da je D. T. nožem usmrtio komšinicu R.T. te povrijedio drugu komšinicu R. T. On je uhapšen i nalazi se na kriminalističkoj obradi. Trenutno ne možemo govoriti više detalja jer uviđaj još traje - rekli su u PU Doboj.

 

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju, koji je bio na licu mjesta, kazao je da će za osumnjičenog najverovatnije tražiti pritvor kada ga sasluša.

 

- D.T. je u prethodnom periodu liječen u dobojskoj bolnici, a sa preminulom je imao određene nesuglasice - rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj Dragan Sušić.

 

Sušić je naveo da je prema dosadašnjem dijelu istrage utvrđeno da je D.T. u prethodnom periodu imao određenih nesuglasica sa komšinicom, koja je od zadobijenih povreda preminula, dok je druga komšinica nakon bolničkog zbrinjavanja otpuštena na kućno liječenje.

 

- U toku je uviđaj koji vrše dežurni okružni javni tužilac i policijski službenici Sektora kriminalističke policije - rekao je Sušić na konferenciji za novinare.

 

Sušić je rekao da je D.T. uhapšen neposredno nakon dojave koju su primili oko sedam sati i da će biti predat na postupanje nadležnom tužilaštvu.

 

- Sedamdesetčetvorogodišnja žena zadobila je lakše povrede šake, lica i vrata - rečeno je u dobojskoj Bolnici "Sveti apostol Luka".

 

Iz ove zdravstvene ustanove kažu da je pacijentkinja, nakon zbrinjavanja povrede šake u Službi za hirurgiju, upućena u Službu za otorinolaringologiju kako bi joj bile zbrinute povrede lica, brade i vrata.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI