Drama u SAD

Pucnjava ispred Pentagona, zgrada blokirana, nekoliko povrijeđenih

Hronika 03.08.21, 19:13h

Pucnjava ispred Pentagona, zgrada blokirana, nekoliko povrijeđenih
Vatrogasna služba okruga Arlington prijavila je nekoliko povrijeđenih, ali nije još uvijek poznato jesu li na njih pucali niti njihov stepen povreda

 

Došlo je do pucnjave u blizini ulaza u Pentagon, gdje je i nekoliko ljudi povrijeđeno. Zgrada Pentagona, sjedište američke vojske, privremeno je blokirana, prenosi AP.

 

Vatrogasna služba okruga Arlington prijavila je nekoliko povrijeđenih, ali nije još uvijek poznato jesu li na njih pucali niti njihov stepen povreda.

 

Među ozlijeđenima je i jedan policajac, tvrde dvojica službenika, koji su željeli ostati anonimni jer nisu ovlašteni da iznose izjave zbog istrage.

 

Reporter Associated Pressa u blizini zgrade čuo je više hitaca, pa zatim kratku pauzu i onda još jedan hitac.

 

U saopćenju Pentagona navodi se da je objekat zatvoren zbog "policijske aktivnosti". Agencija odgovorna za sigurnost zgrade, Agencija za zaštitu snaga Pentagona, nešto je prije podne na Twitteru objavila da je mjesto incidenta sigurno.

 

Ministar odbrane Lloyd Austin i general Mark Milley, predsjedavajući američkog Zajedničkog štaba, bili su na sastanku u Bijeloj kući s predsjednikom Joeom Bidenom, u vrijeme pucnjave.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI