Podnio još jednu krivičnu prijavu

Milan Popović progovorio o ratu sa Severinom: 'Brižna majka nije koristila termine za viđanje'

Showbizz 03.08.21, 16:30h

Milan Popović progovorio o ratu sa Severinom: 'Brižna majka nije koristila termine za viđanje'
Nedavno kada sam joj ponudio da dijete bude s njom, odgovorila mi je da ona nije moja dadilja da mi čuva dijete dok sam ja na putu. Pa o čemu mi, ljudi, pričamo, o još jednom medijskom cirkusu koji ima za cilj da od majke napravi žrtvu, rekao je za Kurir Milan Popović

 

 

Nakon što su se Severina i Milan Popović početkom jula pojavili na Županijskom sudu u Splitu, gdje se na ročištu odlučuje o starateljstvu nad njihovim sinom Aleksandrom, Popović je odlučio progovoriti za medije o čitavom slučaju te se osvrnuo na izjavu Severininog advokatskog tima da dječak želi živjeti s majkom.

 

"Nakon ročišta punomoćnik Severine Kojić se obratio medijima i, iako je postupak tajan za javnost, selektivno iznio tok postupka, te izjavio da se dijete izjasnilo da želi živjeti s majkom. Prema mišljenju struke, djeca razvedenih roditelja se u skoro 100 posto slučajeva izjašnjavaju da žele živeti s tatom i mamom. Da tata i mama budu ponovo zajedno. Bilo koja drugačija izjava djeteta je podložna manipulaciji djetetom od jednog od roditelja", rekao je u intervjuu za Kurir.

 

Kaže i da je podnio krivičnu prijavu protiv Severine.

 

"Da, istina je, podnio sam novu krivičnu prijavu zato što je majka nagovarala dijete šta da kaže. Mišljenje djeteta je sasvim drugačije od onoga što je predstavljeno sudu. S obzirom na to da je dijete u konfliktu lojalnosti, sud ne bi smio uzeti mišljenje djeteta za mjerodavno kod donošenja svoje odluke. Ako ipak tako postupi, biće to odluka suda protivna odredbama zakona."

 

Tvrdi i da Severina nije viđala sina onoliko koliko je trebalo.

 

"Severini je, naravno, omogućeno da viđa dijete, inače biste odavno čitali u medijima da joj se brani da viđa dijete. Ono što je zanimljivo jest da za posljednjih 20 mjeseci, o kojima piše, brižna majka više od pola termina uopšte nije iskoristila s djetetom, već su s djetetom bile ponovo neke treće osobe i službe za dostavu hrane."

 

"Nedavno kada sam joj ponudio da dijete bude s njom, odgovorila mi je da ona nije moja dadilja da mi čuva dijete dok sam ja na putu. Pa o čemu mi, ljudi, pričamo, o još jednom medijskom cirkusu koji ima za cilj da od majke napravi žrtvu."

 

"Sud će, nadam se, odlučiti u najboljem interesu djeteta, koristeći sve postojeće zakonske dokaze i materijale. Ukoliko sud preinači presudu, biće to ponovo odluka suda donesena protivno odredbama zakona, tako da ću ponovo morati žaliti se i dokazivati pravdu", zaključio je.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI