Slučaj koji je šokirao BiH

Kako je propao plan lažne porodilje: Do tančina smislila način da uvjeri muža da je rodila, danima se krila u Kliničkom centru

Hronika 03.08.21, 10:33h

Kako je propao plan lažne porodilje: Do tančina smislila način da uvjeri muža da je rodila, danima se krila u Kliničkom centru
Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji zaposleni u UKC Srpske i GU Banjaluka, jer su svi ostali šokirani kada se pojavio čovjek koji je želio da prijavi dijete, a koje nisu mogli da pronađu na spiskovima novorođenčadi

 

Nesvakidašnji haos nastao je u Univerziteskom kliničkom centru Republike Srpske kada je prethodne sedmice utvrđeno da je jedna žena lažirala trudnoću i porod u ovoj ustanovi, a zatim pokušala da dijete prijavi u Gradskoj upravi Banjaluka, otkriva Srpskainfo.

 

Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji zaposleni u UKC Srpske i GU Banjaluka, jer su svi ostali šokirani kada se pojavio čovjek koji je želio da prijavi dijete, a koje nisu mogli da pronađu na spiskovima novorođenčadi.

 

On je došao u GU Banjaluka i donio neki nalaz, rekavši da želi da upiše svoju tek rođenu bebu. Radnicima je to odmah bilo sumnjivo, jer se nije radilo o nalazima kakvi se inače šalju iz UKC Srpske, pa su pozvali tu ustanovu da provjere informacije.

 

– Tražili su da im iz UKC dostave uobičajne papire kada je riječ o prijavi djeteta i rekli su im ime i prezime bebe. Međutim, kada su radnici UKC provjerili podatke, shvatili su da beba s tim podacima nikada nije rođena u njihovoj ustanovi. Odmah su obavijestili policiju i rekli im da se nešto čudno dešava – pojašnjava naš sagovornik.


U Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili za Srpskainfo da im je prijavljen ovaj slučaj, te da su izlazili na teren i da su preduzeli sve neophodne mjere.

 

Izvor Srpskainfo objasnio je šta se sve dešavalo u ovom slučaju, koji je iznenadio sve koji su bili uključeni u njega, jer se nikada ništa slično nije desilo.

 

– Navodno je ta žena prije nekoliko mjeseci rekla suprugu da je trudna i on je bio oduševljen. Kako su mjeseci prolazili ona mu je govorila da trudnoća dobro napreduje, redovno je, kao, odlazila kod ljekara na kontrole i čovjek nije ništa sumnjao – pojašnjava naš sagovornik.

 

Koliko je ona dobro odglumila trudnoću govori i podatak da su oboje na društvenim mrežama kačili slike na kojima je ona izgledala kao trudnica i pisali kako jedva čekaju da dobiju dijete.

 

– Prije nekoliko dana ona mu je rekla da ima trudove i da bi se mogla uskoro poroditi, pa ju je odvezao u UKC Republike Srpske. Zbog situacije s korona virusom, on svakako nije mogao ući u bolnicu, te se vratio kući – kaže izvor Srpskainfo.


Ona se nekoliko dana krila u Kliničkom centru ili u blizini, a redovno je suprugu slala poruke da je sve u redu i da se nalazi u bolnici.

 

– Poslije nekog vremena, ona mu je poslala poruku da se porodila i da je sve prošlo odlično. S interneta je skidala slike beba i njemu slala na telefon, govorivši da je to njihovo dijete. Muž nije ništa nije posumnjao i bio je oduševljen što je postao otac – ističe sagovornik Srpskainfo.

 

U firmi u kojoj je zaposlen organizovao je proslavu zbog dobitka djeteta i svi su mu redom čestitali.

 

Koliko je daleko išla njegova supruga govori i informacija da je ona jednu doktorku zamolila da joj posudi telefon da pošalje poruke, jer njen u tom trenutku navodno nije bio u funkciji. Ona je suprugu poslala poruku u kojoj se predstavila kao doktorka i napisala da je dobio dijete, te koliko je beba duga.


Pored toga, ona je najvjerovatnije u bolnici uspjela naći dokument koji je sama ispunila kao da se radi o otpusnom listu iz bolnice i to je dala suprugu. Upravo taj nalaz je doveo do toga da se klupko u ovom slučaju počne odmotavati.

 

Između ostalog, ona je poslala taj nalaz koji je bio “potpisan” od strane doktorke koja je već mjesecima na bolovanju.

 

– Nakon što se policija uključila u ovaj slučaj, pregledane su kamere u UKC Srpske i oko bolnice, te su između ostalog utvrdili da se ona jedno vrijeme krila na tom mjestu i u blizini. Isti dan je pronađena i saslušana u policiji. Tokom saslušanja, ona je priznala da je lažirala trudnoću i porod – pojasnio je izvor Srpskainfo.

 

Ističe da se radi o veoma teškom slučaju, kao i da je ova žena ranije imala nekoliko spontanih pobačaja, te da joj je nakon ovog slučaja pružena adekvatna ljekarska pomoć.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI