od danas je njegov nasljednik christian schmidt

12 godina rada: Valentinu Inzku uručen 'Ključ srca Bosne i Hercegovine'

Front 01.08.21, 09:57h

12 godina rada: Valentinu Inzku uručen 'Ključ srca Bosne i Hercegovine'
Na ovaj način, građanke i građani Bosne i Hercegovine, na simboličan način su odali priznanje visokom predstavniku Inzku, koji je gotovo dvanaest godina uspješno čuvao mir, stabilnost i u sklopu svojih ovlaštenja, dao značajan doprinos društvenom razvoju Bosne i Hercegovine, kazali su Evropskog pokreta u BiH

Evropski pokret u BiH uručio je, sada već bivšem, visokom predstavniku Valentinu Inzku posebno i specijalno priznanje "Ključ srca Bosne i Hercegovine".

 

Na ovaj način, građanke i građani Bosne i Hercegovine, na simboličan način su odali priznanje visokom predstavniku Inzku, koji je gotovo dvanaest godina uspješno čuvao mir, stabilnost i u sklopu svojih ovlaštenja, dao značajan doprinos društvenom razvoju Bosne i Hercegovine, kazali su Evropskog pokreta u BiH.

 

“Vrijeme je najbolji pokazatelj svačijeg rada i mi u Evropskom pokretu smo uvjereni da će, čak i oni, koji danas kritikuju gospodina Inzka, prije svega domaći političari, vremenom morati shvatiti da nije uloga visokih predstavnika da grade državu i društveno uređenje – to je njihov posao. Oni su ti koji će, prije ili kasnije, zajedno za građankama i građanima, NVO i drugim društvenim faktorima, morati preuzeti odgovornost za našu i njihovu državu, koju će domaće snage morati učiniti funkcionalnom i dovoljno širokom za sve naše državljane. ‘Ključ srca Bosne i Hercegovine’ se dodjeljuje samo u posebnim prilikama, osobama koje su svojim radom i zalaganjem zadužile BiH društvo”, navodi se u saopćenju Evropskog pokreta u BiH.

 

Podsjetimo, od danas je dužnost visokog predstavnika preuzeo Christian Schmidt.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

BLIN
KOMENTARI