zakuhalo se

Branimir Đuričić najavio kontratužbu protiv Ćamila Durakovića i poručio mu: 'Ova persona je likovala... Ko se mača lati'...

Hronika 01.08.21, 09:41h

Branimir Đuričić najavio kontratužbu protiv Ćamila Durakovića i poručio mu: 'Ova persona je likovala... Ko se mača lati'...
Kako je na Twitteru napisao Đuričić, tužbu će podnijeti po rigoroznom Zakoniku

 

Novinar Javnog servisa Republike Srpske Branimir Đuričić, protiv kojeg je predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković podnio prijavu Tužilaštvu BiH zbog negiranja genocida u Srebrenici, najavio je podnošenje kontratužbe.

 

Kako je na Twitteru napisao Đuričić, tužbu će podnijeti po rigoroznom Zakoniku, ne navodeći na šta misli, no pretpostavka je da se radi o nedavno donesenim izmjenama Krivičnog zakona RS u kojima se, između ostalog, zabranjuje nazivanje manjeg bh. enititeta genocidnim.

 

-Ova persona je likovala i djelovala goropadno kad me prijavila za verbalni delikt i prouzrokovala mi užasne prijetnje. Sad sebe predstavlja žrtvom? Osuđujem prijetnje svom tužiocu, pišem kontratužbu po rigoroznom Zakoniku i podsjećam da 'Ko se mača lati'..., napisao je Đuričić.

 

 

Podsjećamo, Duraković je isti dan po stupanju na snagu izmjena u Krivičnom zakonu BiH kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida podnio prijavu protiv Đuričića, a potom je izložen najgnusnijim uvredama i prijetnjama.

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI