video/ konačno i kod nas masovna imunizacija

Šta misle građani i kako su zadovoljni današnjom vakcinacijom u KS?

Hronika 31.07.21, 14:50h

Šta misle građani i kako su zadovoljni današnjom vakcinacijom u KS?
Bilo je malo nesuglasica vezano za građane koji su došli na drugu dozu AstraZenece s obzirom na to da postoji plan vakcinacije predviđen za tu vakcinu, tako da su građani bili time malo nezadovoljni – dodala je Pecikoza


U Kantonu Sarajevu danas je započela masovna vakcinacija protiv covid-19 bez prethodne najave, a ispred dvorane Zetra, gdje se obavlja, u jutarnjim satima formirale su se dugi redovi građana.

 

Glasnogovornica Ministarstva zdravstva KS Mirna Pecikoza potvrdila je da je zvanično započeo Dan otvorenih vrata na Zetri, dodajući da se mogu vakcinisati stanovnici KS stariji od 18 godina, te da će danas biti na raspolaganju 4.000 vakcina AstraZeneca.

 


– Sve zasad protiče u najboljem redu. Ekipa s kojom sam razgovarala na Zetri i svi koji su uključeni u ovaj proces, prezadovoljni su organizacijom. Bilo je malo nesuglasica vezano za građane koji su došli na drugu dozu AstraZenece s obzirom na to da postoji plan vakcinacije predviđen za tu vakcinu, tako da su građani bili time malo nezadovoljni – dodala je Pecikoza.

 

Vakcinacija se brzo obavlja, a postavljeni su i šatori u saradnji s Federalnom upravom za Civilnu zaštitu.

 

O tome šta misle građani o današnjoj organizaciji po pitanju vakcinacije, više pronađite u videoprilogu ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI