Akcija 'Lord'

Zbog droge uhapšeni supružnici iz Posušja: Policija im pronašla zasad marihuane

Hronika 30.07.21, 13:29h

Zbog droge uhapšeni supružnici iz Posušja: Policija im pronašla zasad marihuane
Nakon izvršene pretrage supružnici S.K.(67) i S.K.(64) su privedeni u službene prostorije MUP-a ZHŽ-a Ljubuški gdje su lišeni slobode te je nad njima otvorena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

 

U sklopu operativne akcije kodnog naziva "LORD" policijski službenici MUP-a Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) uhapsili su supružnike iz Posušja zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHŽ-a su 29. jula zajedno s policijskim službenicima PU Posušje i Specijalne policije MUP-a ZHŽ-a su na temelju naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu obiteljske kuće i pratećih objekata u mjestu Vrpolje, općina Posušje.

 

"Prilikom pretrage policijski službenici su u prostoriji, koja je u sklopu obiteljske kuće, pronašli i izuzeli nasad od 39 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, kompletnu opremu za laboratorijski uzgoj opojne droge 'Marihuana', veći broj sjemenki indijske konoplje, te određenu količinu streljiva", izvijestili su u petak iz MUP-a ZHŽ-a.

 

Nakon izvršene pretrage supružnici S.K.(67) i S.K.(64) su privedeni u službene prostorije MUP-a ZHŽ-a Ljubuški gdje su lišeni slobode te je nad njima otvorena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

U tijeku postupanja po naredbi za pretragu na mjestu događaja nazočio je postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg.

 

"Po kompletiranju predmeta protiv gore navedenih osoba biti će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu Široki Brijeg o počinjenom kaznenom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga", priopćeno je iz MUP-a ZHŽ-a. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI