Na impresivan način izborili veliko finale olimpijskog turnira

Kumovi iz Hercegovine 'eksplodirali' u Tokiju i bacili rukavicu izazova najjačem paru svijeta: Srebro je tu!

Sport 29.07.21, 11:13h

Kumovi iz Hercegovine 'eksplodirali' u Tokiju i bacili rukavicu izazova najjačem paru svijeta: Srebro je tu!
Bila je to sjajna partija hrvatske kombinacije. Čilić i Dodig uvjerljivom partijom plasirao se u finale svladavši novozelandski par Michael Venus-Marcus Daniell sa 6-2, 6-2 poslije sat i 15 minuta igre

 

Ivan Dodig i Marin Čilić projurili su u finale, tamo ih čeka pobjednik drugog polufinala između najjačeg svjetskog para Mate Pavića i Nikole Mektića i američke kombinacije Krajicek/Sandgren koji počinje oko 10 sati. Ono najbitnije je - Hrvatska uoči toga meča ima najmanje srebrnu medalju.

 

Bila je to sjajna partija hrvatske kombinacije. Čilić i Dodig uvjerljivom partijom plasirao se u finale svladavši novozelandski par Michael Venus-Marcus Daniell sa 6-2, 6-2 poslije sat i 15 minuta igre.

 

Time su osigurali barem srebrnu medalju, a moguće je da u finalu gledamo i hrvatski dvoboj, jer u drugom polufinalu najbolji svjetski par ove godine Mektić i Pavić igraju protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena, piše Jutarnji list.
 

Čilić i Dodig došli su do prvog breaka u petom gemu prvog seta, kada je servirao Michael Venus. Bio je to najduži gem o dotadašnjem dijelu meču, u kojem su Novozelanđani spasili dvije break lopte dobrim servisima, ali kod treće Venus je napravio dvostruku servis pogrešku. Nakon toga hrvatski par je potvrdio break i poveo sa 4:2.

 

Hrvati su ponovno oduzeli servis protivnicima u sljedećeg gemu i kod vodstva 5:2 Dodig je servirao za prvi set, i to bez greške, pa su Hrvati dobili prvi set sa 6:2 nakon 37 minuta igre.

 

Hrvatski par odlično je krenuo i u drugi set, te je odmah oduzeo servis protivnicima, a potom su na Čilićevom servisu potvrdili break za vodstvo 2:0. Nakon toga Hrvati opet oduzimaju servis protivnicima za 3:0, pa na Dodigov servis povećavaju na 4:0.

 

To je bilo dovoljno velika zaliha da rutinski odu do kraja. Za meč je servirao Dodig kod vodstva 5:2, i tek tada je novozelandski par prvi puta došao do prilike za break u meču. Imali su dvije break lopte, ali Dodig je sa četiri odlična servisa rutinski priveo meč kraju i hrvatski par je mogao slaviti ulazak u finale.

 

Oko 10 sati je na rasporedu drugo polufinale u kojem Nikola Mektić i Mate Pavić igraju protiv Krajiceka i Sandgrena.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI