Ministar unutrašnjih poslova FBiH kategoričan

Čampara o Dodikovoj najavi: Niti jedan policajac se neće sukobljavati zbog njegove lude politike

Front 28.07.21, 20:17h

Čampara o Dodikovoj najavi: Niti jedan policajac se neće sukobljavati zbog njegove lude politike
Slušali smo mi i drugih najava Dodika i razne političke gluposti i izlete. Evidentno mu stvari ne idu dobro pa pokušava prepasti građane u BiH

 

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara za Raport je komentirao najnovije zapaljive izjave Milorada Dodika.


Naime, Dodik je najavio da MUP RS neće dozvoliti da državne policijske agencije (SIPA) hapse građane RS zbog negiranja genocida.


Čampara je brutalno odgovorio na ovakve najave.


“To je jedan tigar od papira koji je nakratko uspio prevariti opoziciju u RS. Dodik nije uspio u to ubijediti čak ni istočne susjede kao ni predsjednika Srbije od kojeg nema podršku za ovo što radi. Ne postoji ta niti lična hrabrost niti institucionalna mogućnost niti bilo šta što može uraditi iko iz MUP-a RS da spriječi djelovanje državnih policijskih agencija u RS. SIPA će uvijek, u skladu sa zakonom, djelovati na teritoriji cijele BiH i tako će uvijek ostati”, naveo je Čampara.


Ministar unutrašnjih poslova FBiH podsjeća i na ranije izjave Dodika.


“Slušali smo mi i drugih najava Dodika i razne političke gluposti i izlete. Evidentno mu stvari ne idu dobro pa pokušava prepasti građane u BiH. Ali, svako ko iole poznaje zakon i Ustav zna da za svako vaninstitucionalno djelovanje postoji sankcija. Pa tako i za ovaj Inzkov zakon”, naveo je Čampara.


Na kraju kaže da ovaj pokušaj sukobljavanja policijskih agencija neće proći.


“Ni policajci niti bilo ko neće doći u situaciju da se sukobljavaju između sebe radi lude politike Dodika”, zaključio je Čampara u izjavi za Raport.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI