'Promjene na bolje u regiji'

Vučić za sutra najavio objavu novog imena inicijative 'Mini Schengen'

Front 28.07.21, 19:54h

Vučić za sutra najavio objavu novog imena inicijative 'Mini Schengen'
Važno je da uspostavljamo Balkan bez granica, jer tako možemo da postižemo najbolje rezultate, poručio je predsjednik Srbije

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u Skoplju da će sutra biti objelodanjeno novo ime regionalne inicijative do sada poznate kao "Mini Schengen", pritom istaknuvši još važnijim potpisivanje tri sporazuma koji će, dodao je, donijeti promjene na bolje u regiji.

 

"Za nas je veoma važna posjeta Skoplju i odnosi koje imamo, kako bilaterano sa Sjevernom Makedonijom, tako i odnosi sa Skopljem i Tiranom i dalje unapređivanje u planovima programima i idejama i razvoju inicijative Mini Shengen. Sutra ćete čuti pravo ime i kako će se u budućnosti nazivati ta inicijativa", rekao je Vučić novinarima nakon što je doputovao u dvodnevnu posjetu Skoplju gdje će se sastati s Edijem Ramom i Zoranom Zaevom u okviru inicijative "Mini Schengen" i sudjelovati sutra na regionalnom ekonomskom forumu u organizaciji gospodarskih komora tri zemlje.

 

Istaknuo je kako je mnogo važnija suština od imena inicijative, a to su tri sporazuma - jedan se tiče bržeg protoka roba i usluga između tri zemlje, drugi zajedničkog delovanja po pitanju elementarnih nepogoda i katastrofa, a treći stvaranja jedinstvenog tržišta rada, koje podrazumeva ukidanje radnih dozvola.

 

"Važno je da uspostavljamo Balkan bez granica, jer tako možemo da postižemo najbolje rezultate", poručio je predsjednik Srbije, javlja Tanjug.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI