U Stocu od 30. jula do 1. augusta

U petak otvorenje Festivala kulture Slovo Gorčina, donosimo program: Promocije, koncerti, filmovi, dodjela nagrade...

Kultura 28.07.21, 16:27h

U petak otvorenje Festivala kulture Slovo Gorčina, donosimo program: Promocije, koncerti, filmovi, dodjela nagrade...
Kompletan program Festivala kulture Slovo Gorčina možete pogledati u nastavku

 

U petak, 30. jula, počinje Festival kulture Slovo Gorčina. Na festivalu će biti predstavljena tri Buybookova autora: Adnan Žetica sa zbirkom "Sve ono što u džepove nije moglo stati", Adnan Repeša s romanom "Iza šutnje su planine" i Elvedin Nezirović s romanom "Ono o čemu se ne može govoriti".

 

Bit će predstavljena i zbirka poezije "Kamen, školjka, papir" dobitnice nagrade "Mak Dizdar" Sare Kopeczky Bajić. Zbirka je također objavljena u izdanju Buybooka.

 

Sara Kopeczky Bajić (1992) odrasla je u Splitu, gdje i danas živi. Po struci je profesorica engleskog i talijanskog jezika, a po pozivu spisateljica opće prakse. Bavi se književnim radom: piše, prevodi, moderira književne tribine, vodi radionice kreativnog pisanja itd. Prozu i poeziju objavljivala je u časopisima, zbornicima i na portalima u zemlji i inozemstvu. Osvojila je drugo mjesto na natječaju "Zlatko Tomičić" i prvo mjesto na natječaju Ulaznica. Osvojila je nagradu Trećeg Trga za zbirku priča "U potrazi za jugom". Osvojila je nagradu "Mak Dizdar" za zbirku pjesama Kamen, školjka, papir. Dobila je potporu Ministarstva kulture RH za zbirku priča "Više ne znam tko si". Članica je splitske književne skupine NKV – Novi književni val.

 

"Pred vama je zbirka poezije Kamen, školjka, papir Sare Kopeczky Bajić nastala na temelju rukopisa koji je 2020. godine žiri – Alija Pirić, Dubravka Bogutovac i Darko Cvijetić – ovjenčao nagradom 'Mak Dizdar'. Pjesnikinjino ime čitateljima koji prate suvremenu književnu produkciju u trenutku proglašenja zasigurno nije bilo novo jer je prethodno bila itekako prepoznata te nagrađivana kao talentirana autorica kratke proze, stvarnosne i spekulativne, ali i kao vrijedan, raznovrstan pregalac u književnom polju. Sad se, međutim, čitateljima predstavlja sa 60 pjesama..."

 

Kompletan program Festivala kulture Slovo Gorčina možete pogledati u nastavku:

 

slovo-gorcina-program

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI