Nakon što u BPK nisu podržali Deklaraciju o negiranju genocida

Zahiragić o suzdržanosti SDA: Stav bilo koje kantonalne skupštine o 'Inzkovom zakonu' je irelevantan

Front 27.07.21, 20:16h

Zahiragić o suzdržanosti SDA: Stav bilo koje kantonalne skupštine o 'Inzkovom zakonu' je irelevantan
Zakon je donesen u skladu sa Ustavom i Bonskim ovlaštenjima. Danas je i objavljen, čime je zvanično stupio na snagu! Svaki stav, pozitivan ili negativan, bilo kojeg nižeg predstavničkog tijela, apsolutno je irelevantan, napisao je Zahiragić

 

 

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić komentirisao je današnja dešavanja u skupštini BPK Goražde, a koja se odnose na glasanje o Deklaraciji o negiranju genocida.

 

Poslanici u Skupštini BPK Goražde koji čine većinu u kantonalnom parlamentu danas nisu podržali prijedlog zastupnice Edite Velić da se na dnevni red uvrsti prijedlog Deklaracije povodom usvajanja odluke visokog predstavnika u BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

 

"Zastupnici SDA nisu podržali taj populizam, koji na prvu možda djeluje naivno, ali je zapravo veoma opasan. Naravno, uslijedili su tekstovi na političkim portalima usmjereni spram SDA, a koja je zapravo jedina politička stranka koja nije odustajala od ove teme i lobiranja", napisao je Zahiragić na Twitteru.

 

Dodao je da podrška bilo koje skupštine na nižem nivou državnom Zakonu, legitimira i zahtjeve entitetske skupštine da se negativno izjasni spram istog.

 

"Uostalom, uz dužno poštovanje, koga zanima stav bilo koje Kantonalne Skupštine? Zakon je donesen u skladu sa Ustavom i Bonskim ovlaštenjima. Danas je i objavljen, čime je zvanično stupio na snagu! Svaki stav, pozitivan ili negativan, bilo kojeg nižeg predstavničkog tijela, apsolutno je irelevantan. Zato, želeći da vjerujem da zastupnica nije imala loše namjere, pozivam sve zastupnike da se ne igraju sa ovako ozbiljnim temama", ističe Zahiragić.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI