Predsjednik SDP-a u pismu visokom predstavniku u BiH

Nikšić: 'Poštovani gospodine Inzko, zamolio bih vas da iskoristite ovlasti i donesete još jednu odluku...'

Front 27.07.21, 17:52h

Nikšić: 'Poštovani gospodine Inzko, zamolio bih vas da iskoristite ovlasti i donesete još jednu odluku...'
Donošenje ovakve odluke predsjednik SDP-a smatra nužnim korakom i kako bi se osiguralo da nasljednik Inzka, Christian Schmidt, prvog radnog dana ne zatekne stanje potpune blokada institucija i nepotrebno produbljene političke krize

 

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić danas se obratio visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Valentinu Inzku. U pismu Inzku Nikšić poziva visokog predstavnika da donese odluku kojom će izabranim, imenovanim i uposlenim dužnosnicima u institucijama Bosne i Hercegovine na svim razinama, koji odluče svjesno i namjerno bojkotovati radne obaveze, biti uskraćeno isplaćivanje plata i doprinosa jer takvim postupanjem onemogućavaju i spriječavaju funkcionisanje institucija sistema.

 

Također, zatražio je da se popratnom odlukom ovlaštenja imenovanih rukovodilaca javnih organa i institucija, koji budu izbjegavali svoje radne obaveze, biti prenesena na njihove zamjenike, pomoćnike ili druge neposredne podređene koji će obnašati te poslove.

 

Nermin Nikšić je istakao da ovakvu odluku smatra korisnom jer vjeruje da će doprinijeti brzoj deblokadi rada institucija, s obzirom na iskustva koja pokazuju da su spomenutim grupacijama lični interesi i beneficije ipak prioritetni.

 

Donošenje ovakve odluke predsjednik SDP-a smatra nužnim korakom i kako bi se osiguralo da nasljednik Inzka, Christian Schmidt, prvog radnog dana ne zatekne stanje potpune blokada institucija i nepotrebno produbljene političke krize.

 

pismo-inzku-nermin-niksic

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI