video/ lider sda ocijenio

Izetbegović o bojkotu iz RS-a: Jedno će vrijeme praviti krizu i onda će odustati, jer nisu u pravu

Front 26.07.21, 20:52h

Izetbegović o bojkotu iz RS-a: Jedno će vrijeme praviti krizu i onda će odustati, jer nisu u pravu
Gostujući na TV Hayat prokomentirao je odluku da predstavnici u državnim institucijama iz reda srpskog naroda neće učestvovati u donošenju odluka kazavši da je to trebalo početi od 1. augusta

 

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokrtaske akcije komentirao je današnje zaključke donesene u Banjoj Luci nakon sastanka lidera političkih stranaka povodom odluke visokog predstavnika Valentina Inzka o zabrani negiranja genocida.

 

Gostujući na TV Hayat prokomentirao je odluku da predstavnici u državnim institucijama iz reda srpskog naroda neće učestvovati u donošenju odluka kazavši da je to trebalo početi od 1. augusta.

 

- Tada bi svi išli na kolektivne godišnje odmore, faktički parlamentarci, članovi Vijeća ministara, tako da je august svakakako bio mjesec vakuma u radu. Pomjerili su to za sedam dana, tako da će vjerovatno taktizirati da vide mogu li šta dobiti u narednih 40 dana, a onda će se u septembru sve nastaviti. Koje je to pravo ugroženo srpskim predstavnicima? Pravo da negiraju genocid, pravo da slave ratne zločince, pravo na jedan aparthejd koji živimo u RS.

 

Video pogledajte u nastavku.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI