Nakon Inzkove odluke

Zabijen je glogov kolac povampirenim političarima: Dok Čović (lukavo) šuti, druge hrvatske stranke poručuju...

Front 26.07.21, 10:35h

Zabijen je glogov kolac povampirenim političarima: Dok Čović (lukavo) šuti, druge hrvatske stranke poručuju...
RS je genocidna tvorevina koja je nastala na progonu, premlaćivanju i etničkom čišćenju (nesrba) sa tog područja, smatraju u HSP-u BiH

 

Hrvatska stranka Bosne i Hercegovine (HS BiH) uputila je otvoreno pismo Christianu Schmidtu, koji dužnost visokog predstavnika u BiH preuzima u augustu. Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

 

- Gospodine Schmidt, narod šuti a to nije dobro!


Hrvatska stranka BiH još jednom pozdravlja odluku visokog predstavnika gospodina Valentina Inzka o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH kojima se kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločina i osoba osuđenih za ratne zločine. Ne začuđuju reakcije pojedinaca i stranaka u BiH, koje odbacuju odluku te smatraju kako visoki predstavnik ne bi trebao nametati zakone nego da ih sami trebamo donositi. Što ste onda čekali, imali ste dovoljno vremena da donesete ovakav i slične zakone a niste? Očigledno je da su se uznemirili vampirski duhovi kod domaćih političara, jer ovim nametnutim zakonom oduzet im je ključan alat za manipuliranje i zastrašivanje građana. Odlukom da se nametne zakon o negiranju genocida i veličanju ratnih zločina zabijen je glogov kolac povampirenim političarima kojima je odzvonilo.


Za sve građane BiH, trenutno, jedini garant da ova zemlja, koliko toliko, očuva mir i stabilnost jeste prisustvo međunarodne zajednice, koja bi mogla i mora učiniti puno više. Ovim putem pozivamo međunarodnu zajednicu i Vijeće za provedbu mira u BiH da osiguraju uvjete kako bi novi Visoki predstavnik za BiH gospodin Schmidt mogao koristiti bonske ovlasti te nametnuti i druge zakone koji će osigurati put BiH u euroatlantske integracije. Visoki predstavnik bi trebao dati rok, domaćim političarima, za donošenje određenih zakona, ali ako to ne učine, pozivamo ga da nametne sve zakone koji će osigurati građanima BiH mir i stabilnost te zaustaviti one koji svakodnevno prijete podjelama i odcjepljenjem. Građani su prestrašeni i umorni od ovakvih i sličnih prijetnji o negiranju države Bosne i Hercegovine te je krajnje vrijeme da se poduzmu koraci kako bi se ovakvi političari smjestili gdje im je i mjesto. Zakoni za rješavanje ovakvih problema zasigurno neće biti donesen u Parlamentu BiH, svi rokovi su prošli, te pozivamo Visokog predstavnika da nametne ovakve zakone kao i zakone za borbu protiv kriminala i korupcije.


Upozoravamo novog Visokog predstavnika, narod šuti a to nije dobro, plašimo se da bi strah od ratnih pokliča o odcjepljenju mogao prouzročiti nove sukobe koje pojedini političari zazivaju kako bi zaštitili sebe i organizacije koje im služe da što dulje ostanu na vlasti. Za Visokog predstavnika ne bi smjelo biti ne dodirljivih koji se kukavički kriju iza dužnosti koje obnašaju. Neka Visoki predstavnik bude cjepivo protiv kriminala, korupcije, nepotizma i drugih pošasti koje su zahvatile ovaj napaćeni narod koji ne gubi nadu i vjeru da svi u Bosni i Hercegovini mogu živjeti bolje - stoji u otvorenom pismu HS BiH.

 

HSP BiH podržao odluku Inzka

 

Juče je održan Županijski zbor HSP BiH Županije Posavske kojem je nazočio i predsjednik HSP BiH Nikola Raguž te član predsjedništva stranke Zvonko Jurišić.


Za predsjednika Županijskog Vijeća izabran je prof. Mario Pejić iz Orašja, Vijećnik u Općinskom Vijeću Orašja, za dopredsjednike izabrani su Đuro Topić iz Domaljevca i Mato Filipović iz Odžaka. Tajnik HSP BiH ŽP je Martin Andačić, dok će na čelu Nadzornog odbora i Časnog suda biti Smiljan Šokić i Perica Ćulap.

 

U svome obraćanju predsjednik Raguž je dao novome vodstvu HSP BIH ŽP punu potporu, te istaknuo kako HSP ima jasno zacrtanu politiku koja se temelji na tradicionalnim vrijednostima.


HSP se ozbiljno priprema za predstojeće izbore, što pokazuje i ovaj zbor ovdje u Posavini, saopćeno je iz stranke.


- Nećemo se baviti jeftinim populizmom nego konkretnim stvarima, gospodarske i socijalne teme zauzimat će najvažnije mjesto. Samo stabilan i organiziran HSP sa ljudima kojima je prioritet opći interes, predstavlja ozbiljnu političku alternativu onima koji su hrvatski narod raselili i doveli u stanje neimaštine - poručio je Raguž.

 

Predsjednik HSP-a se osvrnuo i na odluku visokog predstavnika u BiH o zabrani negiranja genocida te je apsolutno podržao.

 

- Za nas u HSP-u, Republika Srpska je genocidna tvorevina koja je nastala na progonu, premlaćivanju i etničkom čišćenju (nesrba) sa tog područja - istaknuo je Raguž.

 

Novoizabrani predsjednik HSP BiH ŽP profesor Mario Pejić, se u svom obraćanju nazočnima najprije zahvalio na ukazanom povjerenju i poručio kako će opravdat isto.

 

- Hrvatski nacionalni interes ćemo uvijek stavljati na prvo mjesto, imperativ novog vodstva HSP BIH u Posavini je dovesti HSP na vlast u ovoj županiji, jer se sadašnja vlada pokazala nesposobna i socijalno neosjetljiva. Na HSP BiH  je velika odgovornost okupiti narod i napraviti preokret na sljedećim izborima - rekao je Pejić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 


    

 

BLIN
KOMENTARI