Tužilaštvo BiH

Uhapšene četiri osobe u akciji protiv krijumčarenja droge: Zajednička operacija SIPA-e, Granične policije BiH i MUP-a USK

Hronika 25.07.21, 16:57h

Uhapšene četiri osobe u akciji protiv krijumčarenja droge: Zajednička operacija SIPA-e, Granične policije BiH i MUP-a USK
U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je suradnja sa partnerskim institucijama Hrvatske

 

Na terenu na području Velike Kladuše, realizirana je zaplijena velike količine opojne droge marihunana kao i otkrivanje specijalno napravljenih kapaciteta za uzgoj opojne droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini kao i u zemljama EU.

 

Postupajući pod nadzorom Tužiteljstva BiH, više desetina policijskih  djelatnika Granične policije (Središnji istražni ured Odsjek za prikrivene operacije) uz potporu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i asistenciju MUP-a USK, na području Velike Kladuše, realizirali su akciju otkrivanja i zaplijene velike količine opojne droge marihuana, kao i ilegalnih zasada ove opojne droge u specijalno napravljenim skrivenim kapacitetima za uzgoj i pripremu opojne droge.

 

Tijekom akcije lišene su slobode četiri osobe, osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

 

U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je suradnja sa partnerskim institucijama Hrvatske.

 

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odliuku o daljim aktivnostima u predmetu.

 

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regionu i Europskoj uniji, poduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnh droga u velikim količinama, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI