Poželio svim takmičarima 455. skokova puno uspjeha

Stanivuković u Mostaru: Znate da sam neobičan... Možda se i spustim do Starog mosta, ne volim bilo koju vrstu stega

Front 25.07.21, 12:11h

Stanivuković u Mostaru: Znate da sam neobičan... Možda se i spustim do Starog mosta, ne volim bilo koju vrstu stega
Ističe da se predivno osjeća u Mostaru i da će danas obići grob Alekse Šantića jer je išao u osnovnu školu koja nosi ime mostarskog pjesnika i neka druga mjesta, te naglasio da ne zamjera Klubu skakača u vodu Mostaru na jučerašnjoj izjavi

 

Nakon što su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta, zbog izjava zabrani negiranja genocida, povukli ranije uručenu pozivnicu gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću za današnji događaj u gradu na Neretvi, on je stigao u Mostar i posjetio Sabornu crkvu.


Istaknuo je kako voli doći u Mostar i kako rijetko koja godina prođe da ne dođe u Mostar.

 

- Ne mogu da dopustim kao čovjek da jedan klub takvu vrstu tradicije prekine. Ovo je jedna viša ideja, treba da sarađujemo, da gradimo prijateljski odnos i da se uzajamno posjećujemo. Moj dolazak, ja mislim da je nešto pozitivno – kazao je Stanivuković.

 

Naglasio je da nikada nije ni jednom izjavom umanjio ničiju bol i nemile događaje iz prošlosti.

 

- Ja sam samo rekao da se protivim toj vrsti odluke, da se nekome nešto nameće i prijeti. Uvijek sam se borio za sve vrste sloboda i iznošenje stavova bilo kojih pogleda i podržavam da neko misli drugačije od mene, ali ne želim da mi zabrani da mislim, to je suština i to je bila suština mog komentara – kazao je Stanivuković.

 

Ističe da se predivno osjeća u Mostaru i da će danas obići grob Alekse Šantića jer je išao u osnovnu školu koja nosi ime mostarskog pjesnika i neka druga mjesta, te naglasio da ne zamjera Klubu skakača u vodu Mostaru na jučerašnjoj izjavi.

 

- Želim svim takmičarima puno uspjeha, a vi znate da sam ja neobičan. Možda se i spustim do Starog mosta u 16 časova. Ne volim bilo koju vrstu stega i da mi bilo ko šta ograničava – kazao je Stanivukoviću Mostaru.

 

(Hayat.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI