video/ brutalan pogled iz srbije

Korać: 'Dodik je žestoko uzdrman... Schmidt će biti mnogo oštriji od Inzka prema negiranju genocida, Nijemac neće popuštati!'

Front 24.07.21, 18:03h

Korać: 'Dodik je žestoko uzdrman... Schmidt će biti mnogo oštriji od Inzka prema negiranju genocida, Nijemac neće popuštati!'
Gost vijesti Al Jazeere u Beogradu je psiholog i dugogodišnji političar Žarko Korać, koji smatra da će novi visoki predstavnik, Christian Schmidt biti oštriji od Inzka prema negiranju i negatorima genocida

 

U Bosni i Hercegovini nastavljeno je javno negiranje genocida u Srebrenici, nakon što je Valentin Inzko u petak nametnuo odredbe Zakona kojima se to zabranjuje i kažnjava.


U negiranju zločina ističu se članovi vladajućeg SNSD-a Milorada Dodika, koji takve objave pišu na društvenim mrežama.


Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine juče su najavili formiranje predmeta u kojem će pratiti i evidentirati sve objave o negiranju genocida i drugih zločina.


U međuvremenu je predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio da Republika Srpska nema nikakvu obavezu da konstruktivno priđe novonastaloj situaciji, kao i da oni koji su, kako je rekao, zapalili vatru treba da misle kako će ugasiti požar.


Gost vijesti Al Jazeere u Beogradu je psiholog i dugogodišnji političar Žarko Korać, koji smatra da će novi visoki predstavnik, Christian Schmidt biti oštriji od Inzka prema negiranju i negatorima genocida.

 

- Jer on je Nijemac, a oni su posebno osjetljivi na temu genocida... Njemačka se i danas stidi onoga što se desilo i Schmidt sigurno neće popuštati pred izjavama koje negiraju genocid - navodi Korać.

 

Pogledajte kompletan razgovor...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI