NE MIRI SE SA ODLUKOM OHR-A

'Neće nama Inzko nametati zakon': Dodik pokrenuo i prvi potpisao peticiju... Pozvao sve građane Republike Srpske

Front 23.07.21, 20:17h

'Neće nama Inzko nametati zakon': Dodik pokrenuo i prvi potpisao peticiju... Pozvao sve građane Republike Srpske
“Mi iz Republike Srpske to ne smijemo zaboraviti i mi iz Srpske iz principa ne smijemo na ovo pristati”, rekao je Dodikov savjetnik Radovan Kovačević

 

 

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH pokrenuo je zvanično i prvi potpisao peticiju kojom se "izražava stav o neprihvatanju nametanja zakona od Valentina Inzka, odlazećeg visokog predstavnika u BiH, ali i kojom se izražava nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid".

 


“Dodik poziva sve građane Republike Srpske koji to žele da svojim potpisom na ovu peticiju odbiju da se srpskom narodu i svim građanima Srpske zabranjuje pravo na slobodu mišljenja, kao i da što masovnijim potpisivanjem ove peticije odbijemo političke manipulacije jednog dijela Zapada koji žele da jedino srpski narod u Evropi bude okarakterisan kao genocidan”, izjavio je za agenciju Srna Radovan Kovačević, savjetnik za unutrašnju politiku člana Predsjedništva BiH.   

 

On je naglasio da se ne smije zaboraviti da je Inzko ovaj, kako je naveo, “sramni čin nametanja ovakvog zakona učinio na današnji dan, kada je poslije sarajevskog atentata Austrija, iz koje dolazi Inzko, uputila ultimatum Kraljevini Srbiji”.


“Mi iz Republike Srpske to ne smijemo zaboraviti i mi iz Srpske iz principa ne smijemo na ovo pristati”, rekao je Kovačević.


Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI