Ponovo bjesni na Twitteru

Brza reakcija Gorice Dodik, dok zakon još nije stupio na snagu: Obrušila se na Valentina Inzka

Front 23.07.21, 15:36h

Brza reakcija Gorice Dodik, dok zakon još nije stupio na snagu: Obrušila se na Valentina Inzka
Podsjetimo, Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je dopune u Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca

 

Gorica Dodik, kćerka lider SNSD-a Milorada Dodika, na svom Twitter nalogu u svom stilu komentarisala je odluku Visokog predstavnika Velentina Inzka koji je nametnuo dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

 

Prvo je napisala "Nije bilo genocida u Srebrenici!", a zatim se obrušila na Valentina Inzka:

 

- Još jedan dokaz kako se “stručnjaci”, kao Inzko, dovode ovdje da bi održavali sukobe i samo tako opravdavali svoje postojanje i velike plate. Nakon sto je tim, sačinjen od relevantnih stručnjaka, utvrdio da u Srebrenici nije bio genocid, ljudski odron je požurio da to zataška tj. da nas ućutka. On odlazi i dobro naplaćuje svoje zlo, a za posljedice koje će njegova odluka ovdje ostaviti ga baš briga. Ide da uživa u svojim penzionerskim danima, ponosan na svoje gestapovske gene - napisala je ogorčena Gorica.

 

gorica-dodik-tweet

 

Podsjetimo, Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je dopune u Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

 

“Zakon koji slijedi i koji čini sastavni dio ove Odluke stupa na snagu kako je predviđeno u članku 2. tog Zakona, na privremenoj osnovi sve dok ga Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ne usvoji u istom obliku, bez izmjena i dopuna i bez dodatnih uvjeta”, saopšteno je iz Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Valentina Inzka.

 

Ova Odluka stupa na snagu odmah i odmah se objavljuje na službenoj internetskoj stranici Ureda visokog predstavnika i u “Službenom glasniku Bosne i Hercegovine”, saopćeno je.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI