VIDEO/ Sudski vještak medicinske struke

Objavljen snimak svjedočenja Hamze Žuje: Šta je otkrila obdukcija Dženana Memića

Hronika 23.07.21, 11:03h

Objavljen snimak svjedočenja Hamze Žuje: Šta je otkrila obdukcija Dženana Memića
Danas će pred Vrhovnim sudom FBiH u slučaju koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferović, a na osnovu žalbe Kantonalnog tužilaštva KS, svoje iskaze dati dr. Hamza Žujo i dr. Željko Karan

 

Grupa Pravda za Dženana objavila je snimak izlaganja sudskog vještaka medicinske struke, dr. Hamze Žuje na svojoj Facebook stranici.

 

Hamza Žujo svjedočio je prije više godina o obdukciji koja je provedena na tijelu Dženana Memića dok je trajao proces protiv Ljube i Bekrije Seferovića koji su bili optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je, kako su tužioci govorili, “stradao Dženan”.

 

Ljubo i Bekrija prvo su oslobođeni optužbi, a danas se pred Vrhovnim sudom odvija proces po žalbi Kantonalnog tužilaštva u ovom slučaju, gdje će, ponovo, svjedočiti dr. Žujo.

 

Dakako, porodica Memić, kao i njihov advokat Ifet Feraget, već godinama tvrde da je Dženan ubijen, a istragu o cijelom slučaju preuzelo je Tužilaštvo BiH koje je donijelo optužnicu protiv Alise Mutap i ostalih za prikrivanje istine o slučaju. Sud je potvrdio ovu optužnicu.

 

Grupa Pravda za Dženana tim je povodom sinoć je objavila ovaj snimak te su poručili:

 

“U svom izlaganju u toku prvog postupka pred kantonalnim sudom KS, jasno je opisao koje je sve povrede konstatovao na Dženanovom tijelu.

 

Na upit odbrane, da li može objasniti, kako to da Dženan nije imao povrede koje bi upućivale na to da je doista udaren kombijem u naletu sa leđa, tužilac Sead Kreštalica je prigovorom pokušao zaustaviti doktorov odgovor.

 

To je predsjedavajući sudskog vijeća Igor Todorović odbio i zatražio od vještaka da odgovori na postavljeno pitanje.

 

Sutra (danas, op. prir.) će pred Vrhovnim sudom FBiH u slučaju koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferović, a na osnovu žalbe kantonalnog tužilaštva KS, svoje iskaze dati dr. Hamza Žujo i dr. Željko Karan.”

 

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI