nakon sporazuma sklopljenog sa suprugom

Odbjegli Zdravko Mamić iskeširao 13 miliona KM Hrvatskoj radi naplate oduzete imovine, a evo koliko još duguje...

Hronika 22.07.21, 17:27h

Odbjegli Zdravko Mamić iskeširao 13 miliona KM Hrvatskoj radi naplate oduzete imovine, a evo koliko još duguje...
Državno odvjetništvo je, ne navodeći imena, potvrdilo da je radi naplate oduzete imovinske koristi na temelju pravomoćne i ovršne presude Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018. sa suprugom osuđenika 28. lipnja 2021. sklopilo sporazum o namirenju

 

 


Odbjegli Zdravko Mamić Hrvatskoj je namirio 52 milijuna kuna (oko 13 milijuna KM) na što ga je obvezala pravomoćna presuda osječkog Županijskog suda za izvlačenje novca iz Dinama, nakon sporazuma koje je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo sklopilo s njegovom suprugom.

 
Državno odvjetništvo je, ne navodeći imena, potvrdilo da je radi naplate oduzete imovinske koristi na temelju pravomoćne i ovršne presude Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018. sa suprugom osuđenika 28. lipnja 2021. sklopilo sporazum o namirenju, javlja Hina.


Hrvatska je i prije sklapanja sporazuma s Mamićevom suprugom, a nakon što je presuda postala pravomoćna, naplatila ranije blokiranih 7,5 milijuna kuna.


Supruga se sporazumom obvezala ispuniti preostalu obvezu od 44,5 milijuna kuna (oko 11 milijuna KM) u roku od 30 dana.


Navedeni iznos uplaćen je 21. srpnja 2021. u korist proračuna Republike Hrvatske, doznaje se u državnom odvjetništvu.


Protiv Mamića i suradnika vodi se još jedno suđenje zbog izvlačenja novca iz Dinama, a pod istragom je i zbog podmićivanja osječkih sudaca kojima je davao mito kako bi mu pogodovati.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI