FOTO/ 26 filmova pred publikom

Crveni tepih ispred Pozorišta mladih: Svečano otvoren 13. Omladinski Film Festival Sarajevo

Kultura 21.07.21, 21:31h

Ovogodišnji festival otvorio je i bio domaćin na crvenom tepihu resorni ministar u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić, a otvaranju je prisustvovao i američki ambasador u BiH Eric Nelson i drugi predstavnici diplomatskih misija u BiH, kao i predstavnici bh. javnog, kulturnog i političkog života

 

 


Na svečanoj ceremoniji u Pozorištu mladih večeras je otvoren  13. Omladinski Film Festival (OFF) Sarajevo, a od ukupno 26 filmova planiranih programom, 17 će imati premijeru.


Direktor OFF-a Kenan Musić istaknuo je da publiku tokom tog festivala očekuje mnogo dobrih filmova, raznovrsne teme. Uvjeren je da će publika uživati te obećava četiri dana sjajne atmosfere.


Kako je istaknuto na otvaranju, na Festival je pristiglo ove godine više od 400 prijava iz 23 države. Posla je mnogo bilo za selektore i programski odjel, a bit će ga, istaknuto je, sigurno i za žiri. Ovogodišnji žiri čine Ines Tanović, Daniel Ebner i Stevan Filipović.


Omladinski Film Festival promovira debitante i mlade filmske autore iz regije i Evrope. Dosad je prezentirao desetine novih mladih autora te oko 800 filmova.


Ovogodišnji festival otvorio je i bio domaćin na crvenom tepihu resorni ministar u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić, a otvaranju je prisustvovao i američki ambasador u BiH Eric Nelson i drugi predstavnici diplomatskih misija u BiH, kao i  predstavnici bh. javnog, kulturnog i političkog života. 

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI