FOTO/ U BAŠTI 'LJETO NA VILSU'

Druženje povodom Kurban-bajrama: Načelnik Hasan Tanović sa korisnicima usluga Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

Hronika 21.07.21, 16:13h

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović upriličio druženje sa korisnicima usluga Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo u kompleksu ljetne bašte „Ljeto na Vilsu“

 

 

 

 

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović povodom Kurban-bajrama, jednog od najvećih muslimanskih praznika, upriličio je druženje sa korisnicima usluga Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo u ugodnom ambijentu kompleksa ljetne bašte „Ljeto na Vilsu“.


Uz svakodnevnu sistemsku podršku starijim građanima na ovaj način je istaknuta važnost komunikacije sa njima, te stavljanja u fokus kvaliteta njihovog življenja.


U razgovoru sa građanima treće dobi načelnik je, između ostalog, naglasio da će on i njegov tim i u budućnosti nastaviti s kreiranjem novih sadržaja za članove svih centara na području Općine Novo Sarajevo kako bi život ovih važnih pripadnika zajednice bio bolji i raznovrsniji.


- Ove godine smo odlučili da povodom Kurban-bajrama organizujemo druženje u kompleksu ljetne bašte – Ljeto na Vilsu, što predstavlja drugačiji koncept od dosadašnjeg, gdje smo željeli da korisnike ovog centra izvedemo izvan objekta Centra za zdravo starenje te da im osiguramo druženje u prirodi. U budućnosti ćemo aktivno raditi na podršci drugim centrima na području Općine Novo Sarajevo i na taj način pokazati njihovim korisnicima da mislimo na njih i da su važan segment našeg društva - izjavio je Tanović.


Biljana Oklobdžija, članica Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo, je izrazila zadovoljstvo što Općina i pored redovne podrške koju pruža centru, počinje uvoditi nove sadržaje za njegove korisnike.


- Član sam Centra za zdravo starenje već šest godina, gdje sam se pridružila nakon odlaska u penziju i voljela bih istaći da sam oduševljena radom Centra i aktivnostima koje pruža. U programu centra se nalaze raličite sekcije u kojima se svako od nas može pronaći. Zadovoljna sam odnosom Općine prema nama i s obzirom na to da su članovi Centra pripadnici različitih vjeroispovijesti, uvijek nam pripreme ugodne programe za obilježavanje svih važnih praznika. Moram istaći kako je meni ovo izvanredno, a posebno ovaj potez načelnika da se ovaj Kurban bajram obilježi na otvorenom, na našem lijepom Vilsonovom šetalištu. Ovaj čin novog načelnika predstavlja novinu kojom sam ja, a vjerujem i ostali članovi, oduševljeni - kazala je Oklobdžija.


Manifestacija „Ljeto na Vilsu“, koja se održava na parkingu između zgrada Elektroprivrede BiH i Hotela Novotel – Bristol, uz Vilsonovo šetalište (Fra Filipa Laštrića bb), koncipirana je da od juna do oktobra 2021. godine ponudi sadržaje za čitave porodice i sve generacije. U sklopu „Ljeta na Vilsu“ postavljeni su sportski tereni za odbojku i fudbal na pijesku, mali nogomet i košarku, a posebna pažnja posvećena je sadržajima za najmlađe.


U sklopu manifestacije je postavljen „Carlsberg Beer Garden“, u kojem su se tokom trajanja nogometnog prvenstva EURO2021 gledale utakmice, a do kraja ljeta će u tom prostoru biti organizirani redovni muzički i brojni drugi zabavni programi.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI