prepucavanje se nastavlja...

Vulin odgovorio Dunoviću: Govori o RS ono što mu SDA kaže... Bar da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu...

Front 21.07.21, 14:00h

Vulin odgovorio Dunoviću: Govori o RS ono što mu SDA kaže... Bar da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu...
Vulin ocjenjuje da ima istoričara koji smatraju da je zlatno doba Balkana bilo u vrijeme Otomanske imperije kada je jedan Srbin bio veliki vezir, saopšteno je iz MUP-a Srbije


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da mu je žao što potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović "govori o Republici Srpskoj ono što mu SDA kaže."

 

Povodom Dunovićeve izjave da Vulinu “nije jasno da Republika Srpska nije i ne može biti država”, ministar unutrašnjih poslova Srbije ističe da mu je još više žao što Dunović funkciju potpredsjednika FBiH ne koristi tako što pomaže Srbima u tom entitetu.

 

“Bar da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu, pa da mu se oprosti sve što je rekao i sve što nije uradio”, istakao je Vulin.

 

Vulin ocjenjuje da ima istoričara koji smatraju da je zlatno doba Balkana bilo u vrijeme Otomanske imperije kada je jedan Srbin bio veliki vezir, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

 

Vulin: Tužan sam što govori o RS kao da je napustio veru i narod


“Istina, za to je morao da se poturči i napusti veru i narod. Radujem se što gospodin Dunović nije morao da promeni veru, ali sam tužan što govori o Republici Srpskoj kao da jeste”, dodao je Vulin.

 

Dunović je u svom saopštenju pozvao Vulina da BiH “ostavi na miru” i ocijenio “zabrinjavajućim” što sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije “danima upućuje opasne izjave spram BiH”, te da “spominjanje `srpskog svijeta` nije ništa drugo nego priča o `velikoj Srbiji`”.

 

(Srna/N1, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI