iz sdp-a bih oštra poruka

Sramota za načelnika Grujičića! U banerima za Kurban bajram nema drugih namjera, osim onih vjerskih!

Front 20.07.21, 19:29h

Sramota za načelnika Grujičića! U banerima za Kurban bajram nema drugih namjera, osim onih vjerskih!
Apelujemo na načelnika Grujičića, ali i na rukovodstvo Opštine Srebrenica, da učine sve kako se ovakve situacije više ne bi ponavljale i kako bi se svim građanima Srebrenice dozvolilo da slobodno obilježavaju svoje vjerske praznike - navode iz SDP-a

 

 


SDP BiH smatra sramnim poteze načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, koji je naredio skidanje banera-čestitki za Kurban bajram, postavljenih od strane Bošnjaka povratnika u ovaj grad.


Osuđujemo i njegovo opravdanje da se ne smiju postavljati bilo kakvi drugi baneri, osim onih koje je odobrila Opština.


Podsjećamo načelnika da u postavljanju banera nema nikakvih drugih namjera, osim onih vjerskih, te da je normalno da i svoje banere-čestitke postavljaju i ostali vjernici.


Apelujemo na načelnika Grujičića, ali i na rukovodstvo Opštine Srebrenica, da učine sve kako se ovakve situacije više ne bi ponavljale i kako bi se svim građanima Srebrenice dozvolilo da slobodno obilježavaju svoje vjerske praznike.


Ono što Srebrenici i njenim građanima sigurno ne treba su ovakve situacije, koje narušavaju ionako krhke međuljudske odnose i plaše bošnjačke povratnike - navodi se u saopštenju SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI