Vrhovni sud odlučio

Nedeljku Dukiću četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića: Šta je motiv 'ostaje da visi u zraku'

Hronika 20.07.21, 15:43h

Nedeljku Dukiću četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića: Šta je motiv 'ostaje da visi u zraku'
Kovačević je, podsjećamo, nakon prvostepene presude za svoju medijsku kuću rekao da ne želi da komentariše sudsku presudu, ali insistira na odgovorima ko su nalogodavci i šta je motiv jer to "ostaje da visi u zraku"

 

Vrhovni sud RS, pravosnažno je osudio Nedeljka Dukića (30) iz Kneževa na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića (38) iz Banjaluke, 2018. godine.

 

Kao neosnovane su odbijene žalbe tužioca i potvrđena prvostepena presuda Okružnog suda u Banjaluci.

 

U ovom slučaju, podsjetimo, i Marko Čolić je pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

 

Prema presudi oni su Kovačevića napali 26. avgusta 2019. godine pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama.

 

Dukić je nakon premlaćivanja pobjegao, a predao se krajem prošle godine kada mu je određen pritvor.

 

Kovačević je, podsjećamo, nakon prvostepene presude za svoju medijsku kuću rekao da ne želi da komentariše sudsku presudu, ali insistira na odgovorima ko su nalogodavci i šta je motiv jer to "ostaje da visi u zraku".

 

"Niko to ne spominje. Ja sam siguran da su motiv neke od priča koje sam radio proteklih godina, a tiču se kriminala i korupcije u RS i Banjaluci, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi. Motiv znaju oni koji su izvršili napada, ali to opet treba neko drugi njih da pita'', kazao je ranije Kovačević nakon presude Okružnog suda u Banjaluci.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI